Meral Okay vefat etti

Meral Okay vefat etti
Toplumun geniş bir kesiminin tepkisine rağmen, Kanuni Sultan Süleyman'ı kadın ve zevk düşkünü göstermeye devam eden Muhteşem Yüzyıl adlı dizinin yapımcısı Meral Okay, kanserden öldü. 

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören senarist Meral Okay bu sabah hayatını kaybetti.

Vefat haberini bu sabah Ali Sunal twitter sayfasından duyurdu. Ali Sunal sayfasına "Meral ablamı Meral Okay'ı kaybettik, başımız sağolsun." yazdı.

MERAL OKAY KİMDİR?

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu.

Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100'üncü yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı. 12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temsilcisiydi.

1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi. Eşi 10 yıl sonra, henüz 41 yaşındayken kanserden yaşamını yitirdi.

İstanbul'a taşınarak Günaydın gazetesinde çalışmaya başladı. Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı. İkinci Bahar dizisiyle ünlendi. Bir filmde yapımcılık denemesinde bulundu. 2011 yılında "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin senaristliğini yaptı.

EŞİ KANSERE YENİLMİŞTİ

Bir Bulut Olsam, Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar gibi TV dizilerinin yanı sıra Seni Seviyorum Rosa, Beynelmilel gibi sinema filmlerinde oynayan; Asmalı Konak, Bir Bulut Olsam, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerin senaryosuna da imza atan Meral Okay'ın aktör eşi Yaman Okay da 1993 yılında henüz 41 yaşındayken pankreas kanserine yenilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.