Meral Okay'ın vasiyeti

Meral Okay'ın vasiyeti
Meral Okay: Öldüğümde yakılmak istiyorum çünkü suya karışmak istiyorum.

Çoğumuz “Kasap Melahat” olarak tanıdık onu… Hatta Kasap Melahat’in isminin Meral Okay olduğunu sonradan öğrendik.. O hem senarist, hem yazar, hem oyuncu, hem yayıncı.. Yaşamındaki her şeye tutkuyla sarılan bir kadın, Meral Okay'ı kaybettik..
 
KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYORDU
Ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay, bu sabah hayatını kaybetti. Okay bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. 'Asmalı Konak', 'İkinci Bahar', 'Muhteşem Yüzyıl' gibi dizilerin senaristi Okay'ın eşi ünlü oyuncu Yaman Okay da yıllar önce kanserden yaşamını yitirmişti. Meral Okay, Göksu Göksel'e verdiği bir röportajda vasiyetini açıklamıştı. İşte röportajdaki o bölüm:

VASİYETİ: YAKILMAK İSTİYORUM
Şöyle çıkıp sokaklarda hiçbir amaç olmadan dolaştığınız oluyor mu? Öylesine?

Onu sokakta yapmam da ben denizde yaparım. Suda olmak beni çok mutlu eder. Bir teknenin kıçında uyuyup uyanmak, kulağımda sevdiğim müziği dinleyerek gökyüzüne bakarak, yıldızların kayışını takip ederek uykuya dalmak, gözünü yarı açarak kendini suya atmak.
Aykırı yanlarınız var, öldüğünüzde yakılmak istemeniz gibi mesela…

E çünkü suya karışmak istiyorum da ondan.
Suyu o kadar çok seviyorsunuz?

Çok. Yani küllerimi üç parti halinde nereye savuracaklarını da yakınlarımdan bir iki kişi biliyor. Bir kısmı şu koya, bir kısmı da şuraya gibi…

ANKARA'DA FIRINI BİLE VAR
Vasiyet gibi bir şey mi?
Evet.. Üstelik yasal olarak hakkınız da var Türkiye’de fakat o yasa kullandırılmıyor. 1946’da çıkmış bu yasa. İstediğinde yakılma hakkın var. Ankara’da fırını bile var. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.