Modelimiz Osmanlı rehberimiz Kur’an

Modelimiz Osmanlı rehberimiz Kur’an
Fatih Medreseleri’nin düzenlediği “Örnek Genç” konferanslarında konuşan Fatih Medreseleri’nin Medine Mescidi Müdürü Osman Bayraktar Hoca, Osmanlı şehzadelerinin ilk olarak Kur’an eğitimi aldığı

Son yıllarda yaptığı anlamlı çalışmalarla adından söz ettiren Fatih Medreseleri, ülke genelinde her ay 8 ayrı ilde Örnek Genç Konferansları düzenliyor. Fatih Medreseleri, bu konferanslarının 34. halkasını İstanbul Beykoz'da gerçekleştirdi. Recep Şahin Köktürk Spor Kompleksi’nde büyük bir coşku ile yapılan konferansta birbirinden güzel konular ele alındı. Spor kompleksini dolduran katılımcılar, sunumları ilgiyle izledi ve konuşmaları can kulağıyla dinledi.

Merkezi Bölge Müdürlerinden Sami Geniş Hoca’nın icra ettiği Kur'an-ı Kerim tilaveti, katılımcıları mest etti. Geceye katılan misafirlerden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek kısa bir selamlama konuşması yaptı. Başkan Çelikbilek, “Böylesi bir programa söyleyecek bir söz bulamıyorum. Fatih Medreseleri’ne bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Fatih Medreseleri Heyet Kurulu Üyelerinden Reşit Kazancı Hoca, “Nice azları çoklara galip kıldık" ayeti kerimesini hatırlatarak sayısal çokluğun önemli olmadığını, asıl önemli olanın, işin hakikatini anlayarak davaya gerçek manada sahip çıkmaktan geçtiğini söyledi. Kazancı, gerçek dava erlerinin sayıca çok olmasa bile Allah'ın yardımı ile daima muzaffer olacağını vurguladı.

OSMANLI’YI AYAKTA TUTAN KUR’AN RUHUYDU


Fatih Medreseleri’nin Medine Mescidi Müdürü Osman Bayraktar Hoca, Peygamber (s.a.v.) müjdesine mazhar olan Fatih Sultan Mehmed Han'ın örnek hayatını etkileyici bir üslupla anlattı. Bayraktar, Osmanlı şehzadelerinin ilk eğitim olarak Kur'an eğitimi aldığını ve dünyaya hakim olan bir devletin temelinde bu eğitimin rolü olduğunu belirtti. Bayraktar, eğer aynı gücü ve itibarı kazanmak istiyorsak, bunun ancak ve ancak Kur'an eğitimiyle yapılabileceğini söyledi.

İSLAM DAVASI FEDAKARLIK İSTER


İslam'ın ilk muallimi olma şerefine nail olan Mus'ab Bin Umeyr (r.a.)'in hayatını akıcı ve güzel üslubu ile anlatan Fatih Medreseleri genç hocalarından Yusuf Ergün, dinleyicilere İslam davasına nasıl sahip çıkmak gerektiğini ve ne tür fedakarlıklarda bulunmamız gerektiğini hatırlattı. Programın bu bölümünde kürsüye gelen Türkiye birincisi Hafız Fatih Bilir Hoca, güzel kıraatiyle okuduğu aşr-ı şerif ile dinleyenlere eşsiz bir Kur'an ziyafeti verdi.

BAYRAKTAR: HUZURİ İLAHİDE HESAP VEREMEMEK NE DEMEK!

Programın sonunda konuşan Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar, salondaki dinleyicilere seslenerek, “Bu iş oldu” dedi. Herkesin mevki ve makamına göre bu işe sahip çıktığı takdirde İslam'ın tüm dünyaya hakim olacağını belirten Masum Bayraktar, “Allah'ın dininin hakim olması için mutlaka çalışılması gerekir. Yarın huzuru ilahiye çıktığımızda, sorulan suallere cevap verememek ne kadar kötü bir şeydir. Böyle bir duruma düşmekten Mevlam hepimizi muhafaza etsin” dedi. Bu tür programların Sinan Erdem ve İnönü Stadı gibi daha geniş mekanlarda yapılması gerektiğini dile getiren Bayraktar, salondakilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.