PKK’dan Meral Okay için başsağlığı mesajı

PKK’dan Meral Okay için başsağlığı mesajı
"Muhteşem koro"ya terör örgütü PKK da katıldı. Bir grup solcu ve liberalin ölümünü "o kadın öldü" başlığıyla duyurduk diye ortalığı ayağa kaldırdığı Muhteşem Yüzyıl’ın senaristi Meral Okay

Mesaj, PKK’nın yayın organı ANF’de “KJB'den Meral Okay için başsağlığı mesajı” başlığı altında yayınlandı. 

PKK’nın kadın kolu KJB mesajında, Muhteşem Yüzyıl adlı diziyle Osmanlı'nın büyük önem verdiği dini değerleri ayaklar altına alan Meral Okay’ı yücelterek, adeta göklere çıkardı.

Okay’dan “yoldaşımız” diye söz edilen mesajda, dağda sanatı sürdürebilmelerinde bu ismin önemli bir yeri olduğu ifade edildi. 


Mesjda şöyle denildi:

“Devrimci sanat yaratımında büyük emeği geçen; derin kadın duyarlılığıyla toplumsal sorunları hisseden, gören ve bunu usta sanatçılığıyla toplumsal duyarlılığa dönüştüren, özgün duruşuyla kadınlar başta olmak üzere halklarımızın gönlünde yer tutan güzel insan, kadın yoldaşımız Meral Okay’ın yaşamını yitirilişinden duyduğumuz derin üzüntüyü paylaşıyor, başta ailesi olmak üzere tüm dostların, sanat camiasının başı sağ olsun diyoruz.”




“DAĞDA SANATIN SÜRDÜRÜLMESİNDE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR”

“Özgür yaşam sanatının en zengin kahramanlık hikayeleriyle yazıldığı dağlarımızda koşullarımız elverdikçe devrimci –demokratik sanat geleneğinin sürdürülmesinde önemli yeri olan Meral OKAY ve diğer dostların eserlerini takip etmeye çalıştık, oyunlarını zevkle izledik, çabalarını taktirle izledik ve moral aldık. Ve aynı zamanda, direniş sanatını çok ağır bedellerle yaratmayı bir yaşam olarak seçen ve zengin yaşam hikâyeleriyle dolu kadın gerillacılığının değerli sanat ustalarınca mutlaka bir gün sanat konusu edileceğini de hep bekledik. Bunun yeterince işlenmeyişine hayıflandık. Fakat bu hayıflanışın sanat çevrelerince bir biçimde duyulacağına inandık. Çünkü bizler, egemen eril sistemin devrimci sanatı yadsıyan zihniyetini hiçbir zaman kabul etmedik; onlara reva görülen sürgünlerin,yasakların,baskıların yaşattığı kahrı her zaman hissettik..”

“Bu kahrın alıp götürdüğü sanatçılar az değildir… Sevgili Meral Okay’ın kahrının nedeni de aynıdır. Sistemin bu coğrafya da yaşattığı haksızlık ve büyük kahrın en değerli sanatçıları bu toplumun bağrından alıp götürdüğünü biliyoruz. Bu kahır oyunlarına karşı, hep birlikte büyük ÖZGÜRLÜK OYUNU’nda gururla oynamak kalıyor bize. Özgürlük mücadelemiz, bu anlamlı oyunun en görkemli alanıdır. İnanıyoruz ki, 53 yıllık anlamlı yaşam serüveni yeni sanat şaheserleriyle devam edecek. Meral Okay’ları özgürlük mücadelemizin sanatsal akıcılığında hep anacağız.”

Habervaktim.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.