Sevimsiz domuzcuk mutfaklarımızda

Sevimsiz domuzcuk mutfaklarımızda
Dikkat! Türkiye’de faaliyet gösteren, mutfak ürünleri satan bir İtalyan markası vitrinini sevimsiz domuzcuklarla süslüyor(!)

İstanbul Bursa, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerimizdeki büyük alışveriş mağazalarında dükkânları bulunan marka İslam Dünyasında kesin bir şekilde yasaklanan domuzu sevimli gösterme derdinde.

Bursa’ya yaptığımız bir seyahat sonrası Bursa otobüs terminalinin yanında bulunan Anatolium Alışveriş merkezinde bulunan Tantitoni isimli dükkânın raflarını süsleyen domuzcukları görünce şoke olduk. İslam Dünyasının kılıcı olan Osmanlı Devletinin başşehrinde bir Hıristiyan markası sevimsiz domuzu kendince sevimli hâle getirerek satıyordu.

Daha sonra baktık ki bu mağazanın İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerimizde de şubeleri varmış. İstanbul’da Cevahir ve Optimum gibi alışveriş merkezlerinde de yerleri olduğunu görmek bizleri üzdü.

Şimdi sizleri mübarek Ramazan ayında kişisel tepki vermeye davet ediyoruz. Bizler SonKale.Org olarak firma ile irtibata geçerek kurumsal tepkimizi koyacağız sizler de tepkinizi göstermek için aşağıdaki yolları seçebilirsiniz:

Facebook sayfaları: http://www.facebook.com/Tantitoni

Genel Merkez: 0212 293 02 91

NOT: Ürünlerin fotoğraflarını özellikle koymadık. Firmadan gerekli açıklamayı bekleyecek ve SonKale.Org olarak konunun takipçisi olacağız. Firmanın yayımladığı e kataloğunda bu domuzlara yer vermemesi ama raflarında bulundurması ise firmanın da yaptığının yerinde olmadığını gösteriyor. Firmayı uyarıyoruz mutfak eşyası alınaca tek mağaza sizinkisi değil. Müslümanlara ürün satacaksanız Müslümanların dinine saygı göstereceksiniz.

sonkale.org

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.