Hürriyet skandala doymuyor

Hürriyet skandala doymuyor
Kartelin irisi Hürriyet, üniversitelerde başörtüsünü serbest bırakan düzenlemeyi onaylayan Gül’ü ‘Yangından mal kaçırmakla’ suçladı. Hürriyet’te ilginç bir de reklam kampanyası başladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün üniversitelerde başörtüsüne özgürlük getiren anayasa düzenlemesini onaylamasını içine sindiremeyen Aydın Doğan’ın gazetelerinden Hürriyet, şaşırtıcı bir iddiada bulundu. Hürriyet’in arka sayfasında ise ilginç mesajlar içeren bir reklam kampanyası başladı. İşte ayrıntıları:

SKANDAL MANŞET TEPKİ TOPLADI
Başörtüsü yasağını sonuna kadar savunan yasakçı gazetelerin başında gelen kartelin irisi Hürriyet, üniversitelerde başörtüsü yasağına son verecek anayasa düzenlemesinin TBMM’den 411 gibi bir oyla geçmesinin ardından “411 el kaosa kalktı” diyerek bir skandala imza atmıştı.

CUMHURBAŞKANI GüL’E HAKARET
Kamuoyundan çok büyük tepki gören bu hareketin ardından akıllanmayan Hürriyet, bu gün de başka bir skandala imza attı. Hürriyet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, başörtüsüne özgürlük getirecek düzenlemeyi Kuzey Irak’a yapılan kara harekatıyla aynı güne denk getirerek yangından mal kaçırdığını iddia etti. Yasakçı gazetenin yasakçı yazarı Ertuğrul özkök de, TSK’nin kara harekatı yaptığı gün böyle bir kararın verilmesinin yakışık almadığını öne sürerek Cumhurbaşkanı Gül’e “çünkü bu gün yangından mal kaçırma günü değildi” ifadeleriyle hakaret etti. özkök, “Cumhurbaşkanı’nın böyle bir günde türban değişikliğini onaylamasını içime sindiremedim” diye yazdı.

İLGİNç BİR KAMPANYA-I
Ana sayfasında “Harekat günü onay” başlığını kullanan gazetenin arka sayfasında ise ilginç bir reklam yer aldı.

BU REKLAM TESADüF Mü?
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne daha 14 günlük süre olmasına rağmen bazı markaların reklamı adı altında verilen ilanda “Kadınlar ne ister-1” başlığı kullanıldı. “Bu bir tesadüf mü?” dedirten reklamda yer alan bazı ifadeler “Açıkça başörtüsü düşmanlığı” yorumlarına neden oldu. Reklam’ın başlığı da, Hürriyet’in başlattığı yeni karalama kampanyasının devam edeceğini gösteriyor.

“KADINLAR NE İSTER?”
İşte “Kadınlar ne ister?-1” başlıklı şaşırtan reklamdan bazı ifadeler: “… Saygı ister. Saçları rüzgarda özgürce uçuşsun ister. Anlayış ister. Fark edilmek ister. Söz sahibi olmak ister. Hayattan keyif almak ister. Gece de sokaklarda yürümek ister. Beğenmek ister. Beğendiğiyle beraber olmak ister. Haykırmak ister. Duyulmak ister. Eşitlik ister. Barış ister. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşıyor. Siz çevrenizdeki kadınların ne istediğini hiç düşündünüz mü?”

(habervaktim)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.