Özkök'ün yeni korkusu

Özkök'ün yeni korkusu
Bu çağda bu kafa... Kartelin irisi Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, korkularının arasına bu kez Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarını ekledi. Özkök, Başbakan'ın konuşmaları ile ilgili ''Bu belagat beni irkiltiyor'' ifadelerini kullandı.

üniversitelerde Başörtüsü yasağının kaldırılması girişimlerini hazmedemeyerek uyduruk-maksatlı mahalle baskısı korkularını defalarca dile getiren kartel yazarı Ertuğrul özkök, bu kez de “Bahşedilmiş özgürlük demokrasisi” başlıklı bir yazı yazarak yeni bir korku üretti. özkök, bu kez Başbakan Erdoğan’ın belagatından korktuğunu, iddia ettiği öfkenin AK Parti mensuplarına da yayıldığını öne sürdü.

HEDEF BAŞBAKAN ERDOĞAN
“BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, siyasi hayatının en tehlikeli dönemine girdi” iddiasıyla bugünkü yazısına başlayan özkök, “Ama asıl tehlikelisi, artık yakın çevresinde bu yanlışları söyleyebilecek ne güç, ne takat, ne de cesaret kaldı” tezini öne sürdü.

AĞIR İTHAMLAR
Başbakan Erdoğan’ı “ Savaş ilan eder gibi” konuşmakla itham eden özkök, yazısının genelinde Başbakanı toplumu ikiye bölen bir lider olarak yansıttı. özkök’ün, hakaretvari yorumlarından bir kaçı şöyle:
“Başbakan’ın "belagati" artık sanat olmaktan çıkıp totaliter bir anlayış haline dönüşüyor. Bu zihniyete, "demokratik" demekte zorlanıyorum.
İşte o nedenle, türban sorununun artık siyasetçilerce çözülemeyeceğine olan inancım iyice pekişiyor. Dünyanın hiçbir özgürlüğü, böyle insanların kafasına odunla vurur gibi savunulmamalıdır.”

VE İŞTE öZKöK’üN YENİ KORKUSU
özkök, yeni korkusunu ise şu ifadelerle dile getirdi:
“Hayır, bu belagat beni irkiltiyor. çünkü güçlü liderinin o belagat öfkesi, dalgalar halinde AKP’nin mensuplarına, belediye başkanlarına da yayılıyor.
(….) karşımızda öyle bir belagat sanatı var ki, o sanatın yarattığı öfke duvarını aşmamız çok zor görünüyor.”

(habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.