CHP ve MHP'den örtü tuzağı

CHP ve MHP'den örtü tuzağı
Anayasa değişikliği konusunda başından itibaren kapıları kapatan CHP ve MHP’nin, yapılan kamuoyu yoklamaları ve kendi tabanlarından gelen tepkiler sonucu, anayasa teklifine ilişkin tutumlarında radikal bir değişikliğe gittikleri gözleniyor.

Ali Eyvaz'ın haberi...
Her iki partinin sözcüleri de pakette özgürlüklerin eksik olduğuna vurgu yapmaya başladı. AK Parti, muhalefetin itirazlarını dikkate alarak, “uyum ve mutabakat” adına pakette kısıtlamalara giderken, Anayasa Komisyonu’nda hem CHP, hem MHP’den daha fazla özgürlük talepleri gelmeye başladı.
CHP Konya milletvekili Atilla Kart, “Dört çarpı dört jiplere binen türbanlıların elbette bir sorunu yok, ama ya diğerleri, onlar bu pakette var mı? Milyon dolarla iş yapan tüccarlar çıkıyor, onların
mahdumları çıkıyor ortaya” diye konuştu. Kart’ın bu sözleri üzerine AK Partili komisyon üyeleri, üniversitelerde başörtüsünü serbest bırakan düzenlemeyi CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettirmesini hatırlattı.

BAL: “TEKLİFTE BAŞÖRTÜLÜ VE İHL’Lİ MAĞDURLAR NİYE YOK?” 
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da, anayasa teklifinin geniş kesimlerle istişare edilmeden hazırlandığını öne sürerek, “Bu teklifte o kadar çok eksik vardır ki; örneğin eğitimlerine devam edemeyen başörtülü kızların sorunlarının çözümü yok bu teklifte. Yine İmam Hatip Lisesi mezunlarına yönelik yapılan ayrımcılıkların çözümü bu pakete girmiş değil. Bu paket, sadece bir intikal teklifidir” dedi.

***

Tam Gün Yasası’nın iptal talebi CHP’ye iade edildi
Anayasa Mahkemesi, 5947 sayılı Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un, bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açılan davayı, dava dilekçesindeki eksikliğin giderilmesi için 15 gün süre verilmesi amacıyla CHP’ye iade edilmesine karar verdi. CHP, kanunun 11 maddesinin bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açmıştı. Davayla ilgili ilk incelemesini dün yapan Yüksek Mahkeme, başvuruda eksiklik tespit etti. Anayasa Mahkemesi, dava dilekçesindeki eksikliklerin giderilmesi için 15 gün süre vererek, dava dilekçesini CHP’ye iade edilmesine oybirliğiyle karar verdi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.