Tuncay dengeyi kaçırdı!

Tuncay dengeyi kaçırdı!
Gazeteci Tuncay Özkan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 25 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Özkan'ın avukatı Seçil özdikmenli tarafından açılan davanın dilekçesinde, Erdoğan'ın, 12 Şubat 2008 tarihinde, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, Tuncay özkan'ı hedef aldığı öne sürüldü.

Dilekçede, Erdoğan'ın konuşmasında, ''Sıhhiye Meydanı'na gelen hanım kardeşlerimizi... Hele hele bir tanesini seçip 70-80 yaşındaki bir Anadolu kadınını sahneye çıkartıp, onun başından baş örtüsünü çekip çıkartmayı siz hangi insani anlayışla bağdaştırıyorsunuz? Hangisiyle bağdaştırıyorsunuz? İşte sizin yaptığınız budur, insana yaklaşım tarzınız budur...'' şeklinde ifadelere yer verdiği aktarıldı.

''Başörtüsü konusunda toplumsal duyarlılığın çok yüksek olduğu bir dönemde, özkan'ın, ülkenin Başbakanı tarafından binlerce insanın önünde yaşlı bir kadının başörtüsünü çıkartmakla itham edilmesinin, kişilik haklarına yapılmış ağır bir saldırı olduğu'' iddia edilen dilekçede, ''Son derece hassas bir konuda yapılan gerçek dışı ve tamamen bir iftiradan ibaret bu konuşmanın, özkan'ı bazı radikal kesimlerin hedefi haline sokacağı kuşkusuzdur. ülkemizde daha önce bunun hazin örnekleri yaşanmıştır'' denildi.

Dilekçede, Erdoğan'dan yasal faiziyle birlikte 25 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunuldu.

(AA)

İLGİLİ HABERLER:
TUNCAY KADINLARDAN TOKAT YEDİ
VAKİT-TUNCAY ÖZKAN HUKUK SAVAŞI
TUNCAY'A 'İNTİHAL' TOKADI
'GÜNAYDIN TUNCAY'
'ÖLÜNCE CAMİYE GELME'
TUNCAY'DAN APO'YA ÖVGÜLER
'ULUSALCI GELDİ HANIIIM'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.