'Darbe günlükleri 'deniz'den çıktı'

'Darbe günlükleri 'deniz'den çıktı'
Taraf gazetesinde yayınlanan bir habere göre 'Ayışığı' ve 'Sarıkız' adlı darbe günlükleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın bilgisayarlarından çıktı. Taraf, bu bilgiyi uzmanların raporlarına dayandırdı.

Gazetenin bugünkü manşetinden duyurduğu haberde, "Savcı Zekeriya öz, Alper Görmüş’ten aldığı CD’yi inceledi. Uzmanlara göre, ‘Ayışığı’ ve ‘Sarıkız’ adı verilen darbe günlükleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki Orgeneral özden örnek’e ait bilgisayarlarda yazılmış" ifadelerine yer verildi.
Habere göre, Eski Deniz kuvvetleri komutanı özden örnek’e ait olduğu belirtilen ve ‘Ayışığı’ ile ‘Sarıkız’ isimli darbe planlarını içeren günlükler Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki örnek’e ait bilgisayarlardan çıktığı belgelendi. İşte haberle ilgili diğer ayrıntılar:

“Hatırlanacağı gibi Nokta Dergisi günlüklerin bir kısmını yayımlamış ve ardından da askeri savcılığın emriyle derginin merkezine baskın düzenlenmişti. Kısa bir süre sonra da Nokta Dergisi kapanmak zorunda kalmıştı.

SAVCI, GöRMüŞ’ü DİNLEDİ
Ergenekon Soruşturması’nı yürüten İstanbul Savcısı Zekeriya öz, operasyonda gözaltına alınan kişilerin ifadeleri ve ele geçen belgelerin ardından Deniz Kuvvetleri eski Komutanı özden örnek’e ait olduğu açıklanan günlüklerle ilgili Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş’ün de bilgisine başvurdu. 7 Mart 2008’de Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Adliyesi’nde Görmüş’le 2.5 saat görüşen Savcı öz, bilgisayar ortamındaki günlüklerin bir kopyasını aldı. Vakit kaybetmeden bunların incelenmesi için gerekli birimlere gönderdi.

Yapılan inceleme önceki hafta tamamlandı. Günlüklerin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bilgisayarlardan çıktığı anlaşıldı. Taraf’ın önceki gün görüştüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden bir yetkili, metinlerin orijinal halinin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait hangi bilgisayardan çıktığının resmi yazıyla belgelendiğini ve bunun da rapor haline getirildiğini söyledi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.