Tuncay Özkan'dan Öcalan'a destek

Tuncay Özkan'dan Öcalan'a destek
Biz Kaç Kişiyiz Platformu sözcüsü Tuncay Özkan, Gaziantep'te düzenlediği basın toplantısında, "Abdullah Öcalan'la" ilgili çok ilginç sözler sarfetti:

Biz Kaç Kişiyiz Platformu sözcüsü Tuncay özkan, Gaziantep'te düzenlediği basın toplantısında, "Abdullah öcalan'la" ilgili çok ilginç sözler sarfetti: "Ben, Abdullah öcalan'nın sözlerinin Kürtlere ulaştırılmasının çok yararlı olacağını düşünüyorum. "

Özkan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) düzenlenen basın toplantısında, Ergenekon soruşturması ve Kürt sorunu konularında açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan özkan, Türkiye'de Kürt veya Türk sorunu yaşanmadığını söyledi.

Özkan, "Türkiye'de Kürt varlılığını tanımamak, ruh hastalığı halidir. Türkiye'yi oluşturan halklar bir bütündür. Bugün ben bir Türk veya Kürt sorunu yaşandığını düşünmüyorum. Sorunu emperyalistler yaşatmaya çalışıyorlar. Türkiye'yi bölme amaçlı planları var. Abdullah öcalan'ın bu konudaki görüşlerinin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Yani, ulus devlet, üniter devlet yapısının korunması, birlikte ve beraberce yaşama görüşleri" dedi.

Kürt enstitüsü kurulmasının ve Kürtler'in tarihsel, kültürel dokusunu bilimsel olarak muhafazasının çok yararlı olacağını düşündüğünün altını çizen özkan, "Benim elimde yetki olsa, Ankara, İstanbul ve Diyarbakır'da Kürt enstitüleri kurarım. Türkiye'de Kürt, Türk diye ayırmamak, herkesi bir ve eşit kabul etmek, temel ödevimiz ve görevimizdir. Kürtler bir azınlık değildir. Kürtler çoğunluğun bir parçasıdır. Kürt halkını azınlık olarak göstermek demek, hem Kürt halkına karşı, hem Türkiye'ye karşı büyük bir hakarettir. Ben, Abdullah öcalan'nın sözlerinin Kürtlere ulaştırılmasının çok yararlı olacağını düşünüyorum. Abdullah öcalan'ı kullanamayan bir Türkiye Cumhuriyeti, emperyalistlerin Kürt maşalarını kullanan araçları haline dönüşür. Bugün yapılması gereken, Türkiye'de yurtseverliği savunmaktır. Kürtler yurtsever insanlardır. Onlar Türkiye'yi çok severler, çünkü Türkiye onların da yurdudur. Biz de yurtseveriz. Bizim Kürt halkıyla hiçbir problemimiz yoktur. Biz kendimizi bir millet olarak onlarla bir ve bütün sayıyoruz" diye konuştu.

özkan, daha sonra, Duru Düğün salonunda düzenlenen toplantıda halka seslendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.