Unutulmuş sünnet Hacamat-İZLE

Unutulmuş sünnet Hacamat-İZLE
Hacamat Peygamber Efendimiz, Rahmetenlilalemin Muhammed Mustafa (SAV) Efendimizin sünneti, Cebrail A.S. nin tüm müminlere tavsiyesidir. (emridir)

Hacamat, tıkanıklıkların ve vücudun organlarına en fazla zararı veren maddelerin toplandığı bölgelerde bulunan ince ve kılcal damarları tıkayan, hastalığa neden olan pıhtı halindeki pis kanı vakumla dışarı alma işlemidir. Dolayısıyla hacamat ile kılcal damarlardaki tıkanıklıklar açılarak kandaki pıhtılaşmış koyu siyah kan, gaz ve toksik maddeler dışarı atılır. Buna bağlı olarak hacamat yapılan bölgedeki organlara kan akışı düzenlenerek organın hastalığının düzelmesinde etkili olacak temiz ve düzenli kan dolaşımı sağlanmış olur.

HACAMAT BÖYLE YAPILIYOR




Hacamat deri alindaki birikmis, damarda dolasmayan, atil kalmis ve vücuda zararli ve biriktigi noktada ilgili organa zarar veren PIS KANIN vücuddan disariya atilmasi islemine HACAMAT veya HACEMAT denir. HACAMAT la alınan kan PIHTILAŞMIŞ JEL kıvamında ve siyaha yakın koyu renklidir. Hacamatla sadece organlara zarar veren, hastalık yapan, PIHTILAŞMIŞ siyaha yakın koyu renkli kan vücuddan dışarıya atılır. Normal Kan vermede ise vücüdun kullandığı açık renkli kırmızı temiz kan alınır.

Hacamat Eski Çin uygarliklarinda da hacamat benzeri deri altinda biriken kani disari alma, pis kani temizleme tedavisi oldukça yaygin olarak kullanilmistir.

Hacamat 1850 yillarinda ABD de ve Mexika da Hemen her türlü sikayetde Hacamat tedavisine basvurulmustur. Ve halen Almanya Çin japonya ve hemen hemen tüm islm ülkelerinde hacamat tansiyon, sinüzt, baş ağrısı, yorgunluk, aşırı uyku, untkanlık gibi daha bir çok rahatsızlılarda ilk tedavi metodu olarak uygulanmkatadır. Türkiyede her ne hikmetse unutulmuştur. isteyen googlda hijamah veya bloodletting diye arasın. ABD de hacmat ile tedavi tip fakültelerinde ders olarak okutulmkatadir.. ABD de Almanya da Çin de Hacamat hakkında bir çok araştırma tezleri mevcut iken Türkiye bu konuda çok geri kalmış, Özellikle Tek parti CHP döneminde bu tedavi şeklini uygulayana ve uygulatana baskılar yapılmıştır…

Türkçe olarak Hacamat Tedavisi hakkında şu an tek bilimsel kaynak Dr. Mehmet Kocabaş’ın hazırladığı ‘HACAMAT ve FAYDALARI’ adlı küçük kitapçıktır

Bir zamanlar ABD de 1500-1900 yılları arasında; tam olarak bizim uyguladığımız yöntemle uygulanmasa bile Vikpedia ansiklopedisinde ABD de Hacamat (Bloodletting) uygulamaları gelişimi tarihçesinde hemen her hastalığın tedavisinde başarı ile uygulandığını bahseder.

1850-1900 yıllarında ABD de hacamat tedavisinde kullanılmak üzere Feik Bros Firması tarafından icad edilen ve şimdiki modern hacamat setlerine çok benzer icadı görmek isterseniz tıklayınız.

Sadece ABD de inglizce olarak Hacamat tedavisi, kürleri ve uygulamaları hakkında 100 den fazla doktor ve üniversitelerin sağlık kürsüleri tarafından yazılmış yine yüzlerce eser var… ABD nin veya başka ülkelerin Hacamat Tedavisini benimsemiş olamları tabiki güzel ama bizim için ölçü değil. Tıbbın dehası ibni Sina hazretlerinin onayından geçen ve şiddetle herkese tavsiye edilen bu tedavi yöntemi hakkında hala önyargılı olmak ve ünüversitelrden uzak tutmaya çalışmak pek anlaşılır bir tutum değildir bizce.

hacamat.info

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.