Tuncay'ı yerin dibine soktu

Tuncay'ı yerin dibine soktu
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz kaç kişiyiz?'' diye hiçbir zaman soru sormadıklarını belirterek, ''Hiçbir zaman böyle marjinal, böyle ayrımcı bir soru sormayız. Zira biz 70 milyonuz. 'Biz 70 milyonuz' diyemeyenlerin siyaset

Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'nde, AK Parti iktidarında etnik milliyetçilik olmadığını söyleyerek, "Bizde dinsel milliyetçilik de yok. Yüzde 99'u Müslüman ama Müslüman olmayan da var, Hristiyan'ı, Musevisi var, icabında inançsızı var. Bütün bunlara hizmet etmek de bizim görevimizdir. Zira laiklik, bütün inanç gruplarına idarenin eşit mesafede olması demektir. Biz bunu da uyguladık, uygulamaya devam ediyoruz. AK Parti siyaseti Türkiye'nin birlik siyasetidir" dedi.

Hiçbir zaman Cumhuriyet'in hiçbir değerini, diğeriyle kıyaslayan bir anlayış içinde olmadıklarını ve olmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Biz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimizin bütün değerlerinin bir birinin tamamlayıcısı olduğunu düşünüyoruz. Klikçi siyasetçiler ise Cumhuriyet'in değerlerini, Cumhuriyet'in temel sütunlarını birbirinin alternatifi gibi sunuyorlar. Cumhuriyet'in değerlerini, temellerini karşı karşıya getirenler millet içinde devlet için de ayrıştırıcı siyaset güdüyorlar. '70 milyon' diyemedikleri için sadece çatışma, ayrışma ekseninde siyaset yapabileceklerini düşünüyorlar. Türkiye'yi kutuplaştırarak insanları yeniden etraflarında toplayabileceklerini, yeniden güç kazanacaklarını zannediyorlar. Bizi de çatışmanın bir tarafı gibi göstermeye çalışıyorlar. Ancak biz onların çekmek istedikleri mindere gelmeyeceğiz. Onların güreştiği siyaset minderinden Türkiye çok çekti. Biz birlik ve beraberlikten zerre kadar adım atmayacağız.''

Kongrede, Başbakan Erdoğan'ın maskesini takan partililer ilginç görüntüler oluştururken çoban kıyafeti ''kepenek'' giyen bir grup partili de insan kulesi oluşturdu. Dev Türk bayrağı açılan salonda, partililere Türk bayrağı renklerini simgeleyen 'kırmızı-beyaz' kaşkol dağıtıldı.

Salonda ''10. Yıl Marşı''nın yanı sıra ''Atatürk'ün izindeyiz'' ve ''rap'' tarzında bir şarkı çalındı. Partililer Başbakan Erdoğan'a ''kırmızı-beyaz'' kaşkol taktı.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.