Hürriyet'ten büyük gaf

Hürriyet'ten büyük gaf
Hürriyet internet sitesinde yaptığı haberde "Herkes Hürriyet'ten öğrendi" yazarak hava attı ancak akşam saatlerinde ajanslara düşen yalanlama haberi ile de sus-pus oldu.

Kartelin irisi Hürriyet yalana doymuyor. Başbakan'nın Katar ziyareti sonrasında ortadan kaybolduğunu yazan Hürriyet Başbakan'ı sadece kendisinin bulduğunu iddia etti. Hürriyet internet sitesinde yaptığı haberde "Herkes Hürriyet'ten öğrendi" yazarak hava attı ancak akşam saatlerinde ajanslara düşen yalanlama haberi ile de sus-pus oldu. Ajansa düşen haberleride uyanıklık yaparak haberin sonuna ilave ederek çark etti.

İŞTE HÜRRİYET'IN YALAN HABERİ

"Başbakan bulundu 16 Nisan 2008

Saygı ÖZTÜRK yazıyor

Başbakan Erdoğan'ın bugünkü programı Ankara'da hareketli saatler yaşanmasına neden oldu. Saatlerce Erdoğan'ın nerede olduğu konuşuldu günün en çok konuşulan olayını hurriyet.com.tr çözdü.

Katar'dan geldikten sonra ortadan kaybolan Başbakan Tayyip Erdoğan yüzünden sadece Başkent'te değil Eskişehir'de de hareketli saatler yaşandı. Çünkü öğlen saatlerinde Eskişehir'in Mihalgazi İlçesi'ne bağlı Sakarılıca Beldesi'nde olduğu haberleri geldi. Erdoğan'ın, beldedeki otel ve kaplıca bölümlerinin bulunduğu Aytaç Turistik Tesisleri'ne yerleştiği iddia edildi.

Ancak kısa süre sonra beldedeki kaplıcaların yönetimi Erdoğan'ın konukları olmadığını açıkladı. Bu sıralarda jandarma ve polis ekiplerinin de gazetecilerle birlikte Başbakan'ın bölgede olup olmadığıyla ilgili araştırma yapması dikkat çekti.

Ancak sonradan anlaşıldı ki Başbakan Katar dönüşü Ankara'daki evinden hiç ayrılmamıştı. Yoğun programın ardından bir süre evinde dinlemek isteyen Erdoğan, şu sıralar Keçiören'deki evinde dinleniyor."

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar dönüşü gizlice Eskişehir'in Mihalgazi ilçesine bağlı Sakarılıca beldesindeki kaplıcalara gittiği yolundaki haberler asılsız çıktı.

Başbakan Erdoğan, Katar dönüşü çekildiği evinden sabah erken saatlerde ayrıldı. Nereye gittiği açıklanmayan Erdoğan'dan haber alınamadı. Ancak, öğle saatlerinde sonra Erdoğan'ın gizlice Eskişehir'in Mihalgazi ilçesine bağlı Sakarılıca beldesindeki kaplıcalara gittiği yönündeki haberler basına yansıdı. Bunun üzerine Sakarılıca beldesinde hareketli saatler yaşandı. Eskişehir ve Ankara'dan çok sayıda basın mensupu Sakarılıca kaplıcalarına akın etti. Fakat Sakarılıca'ya giden basın mensupları yaptıkları araştırmanın sonunda Başbakan Erdoğan'ın orada olmadığını öğrendi.

Sakarılıca Kaplıca yöneticileri ve bölge halkı, haberi gazetecilerden öğrendi. Haberi alan otel yöneticileri duruma hem sevindi hem şaşırdı. Ancak, Sakarılıca'da ortamın sessiz ve sakin olması dikkat çekti.

Sakarılıca Kaplıca Müdürü Mehmet Aydın, Başbakan Erdoğan'ın otellerinde konakladığı yönündeki haberi basın mensuplarından öğrendiğini kaydetti. Öğle saatlerinde bazı gazetecilerin otellerine gelerek, "Başbakan burada mı?" kalıyor şeklinde sorular ile karşı karşıya kaldığını anlatan Aydın, "Bu duruma çok şaşırdım, çünkü, otelde 5-10 müşteri var. Her taraf bomboş ve Başbakan'ın buraya geldiğinden haberim yok" dedi.

Telefonla Başbakanlık'tan ve Kayseri Milletvekilli olarak kendini tanıtan birinin otellerine telefon açarak başbakanla telefona görüşmek istediklerini ileri süren Aydın, "Burada başbakan falan yok dedim. Ama bu durum benim çok tuhafıma gitti. Başbakan gelseydi, elbette ki benim haberim olurdu. Otel bomboş, artık birileri haberi doğrulatmak için bizlere numara mı çekti bilmiyorum" diye konuştu.

Eline süit odasının anahtarını alarak otellerinin başbakanı ağırlayacak kapasitede olduğunu dikkat çeken Aydın, "Eğer başbakanımız gelirse onu en iyi şekilde ağırlarız. Onu kaplıcamızda görmek bizleri mutlu eder." açıklamasını yaptı.

Başbakan'ın kaplıcaya geleceği yönündeki haberler Sakarılıca sakinlerini ve tatilcilerini de sevindirdi. Ancak, köylülerin bu sevinci haberin asılsız çıkması üzerine kısa sürdü. Sakarılıca sakinlerinden Yunus Özdalyan, başbakanı otellerinde görmeyi arzu etiklerini ifade ederek, "Başbakanla burada tatil yapmak isterdik. Ama bakın burada değil. Olsaydı burası ana baba günü gibi olurdu. Ama biz onu buraya bekliyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.