'Tuncay' yaz 1202'ye gönder

'Tuncay' yaz 1202'ye gönder
Kanaltürk'ün sahibi Tuncay Özkan, şimdi de SMS hattı kurarak, bütün ulusalcıları 'Abone' yazıp 1202'ye mesaj atmaya çağırdı.

Bir mesaj için 8 kontörlük bedel ödenirken, bunun karşılığında Tuncay Özkan'ın sesinden "Bizkaçkişiyiz hareketi artık hep bir ağızdan tek yürek olacak, Türkiye'yi kapsayacak" şeklindeki sözleri dinleniyor. Ayrıca "bizkaçkişiyiz" platformu ve Kanaltürk'ün internet sitesinde, nişan yüzüğünü satıp kanalın yaşaması için bağışlayan kadınlar ve emeklilik maaşını bağışlayan yaşlıların öyküleri yayınlanıyor. Cumhuriyet mitinglerinin fon olarak kullanıldığı Atatürk posterleri ve buna benzer malzemeler de yine Tuncay özkan organizasyonuyla satışa sunuluyor.

"Aidatlı internet sitesi üyeliği", takvim, poster, CD satışları, Kanaltürk'e destek için yapılan bağışlar, SMS atarak veya SMS'li "bilgi paylaşım sistemine üye olmak" yoluyla yapılan maddi yardımlarla ilgili bütün duyurularda "başaramazsak karşı devrim başaracak" sloganı kullanılıyor.

Siyasi bir parti kurmak için hazırlıkları sürdüren gazeteci Tuncay özkan, bir süredir "cumhuriyet mitingleri"ne çektiği klipleri satarak finans kaynağı bulmaya çalışırken, son bir kaç gün içinde çok daha değişik yöntemlerle finans kaynaklarını çeşitlendirdi.

Kanaltürk'ün sahibi Tuncay özkan, bir SMS hattı kurarak, bütün ulusalcıları "Abone" yazıp 1202'ye mesaj atmaya çağırdı. Bir mesaj için 8 kontörlük bedel ödenirken, bunun karşılığında Tuncay özkan'ın sesinden "Bizkaçkişiyiz hareketi artık hep bir ağızdan tek yürek olacak, Türkiye'yi kapsayacak" şeklindeki sözleri dinleniyor. "Aidatlı internet sitesi üyeliği", takvim, poster, CD satışları, Kanaltürk'e destek için yapılan bağışlar, SMS atarak veya SMS'li "bilgi paylaşım sistemine üye olmak" yoluyla yapılan maddi yardımlarla ilgili bütün duyurularda "başaramazsak karşı devrim başaracak" sloganı kullanılıyor.

MESAJ AT TUNCAY DİNLE

Şimdilik sadece TURCELL abonelerine hizmet verildiği belirtilirken, yakın zamanda bütün operatörlerde aynı hizmetin verileceği kaydedildi. 8 kontör karşılığı abone olunan sistem, daha sonra belirlenecek aylık, ya da mesaj başı bir ücret karşılığında sürekli hale dönüşecek. Sisteme üye olma karşılığında alınacak hizmetin ne olduğu konusunda ise Kanaltürk yetkilileri şu bilgiyi verdiler: "bizkaçkişiyizin aktivitelerinden haberdar olacaksınız, ayrıca Tuncay özkan'ın mesajları kendi sesinden telefonunuza gelecek." Sistemin ücretlendirme politikasını sorduğumuz da ise değişik yerlere yönlendirme yapıldı, ancak sistemin tam olarak nasıl işleyeceği konusunda net bir bilgi alınamadı. Bir yetkili, "telefonunuza gelecek her Tuncay özkan mesajı için sanırım 2 kontör ödeyeceksiniz, ancak henüz net bir bilgiye sahip değiliz" dedi.

SİSTEMDEN çIKMAK İçİN DE PARA öDENİYOR
Sistemden çıkmak için ise 1202'ye "iptal" yazıp mesaj atılması gerekiyor. Bu mesaj için de bir 8 kontör ödenmesi gerekiyor. Yani abone olurken 8 kontör ödendiği gibi, aboneliği iptal ettirmek için de aynı ücret ödenmek zorunda.
Bundan ayrı olarak "ben de varım" yazıp bir defalığına bağış amaçlı SMS gönderilebiliyor.

"AKP'Yİ YIKMAK İSTİYORSANIZ DöKüLüN PARALARI"
Ayrıca "bizkaçkişiyiz" platformu ve Kanaltürk'ün internet sitesinde, nişan yüzüğünü satıp kanalın yaşaması için bağışlayan kadınlar ve emeklilik maaşını bağışlayan yaşlıların öyküleri yayınlanıyor. Bu öykülerde AK Parti aleyhtarlığı en önemli unsur olarak ortaya çıkarken, "Sadece hükümete karşı olmanın yetmeyeceği, bunun için mücadele eden kişi ve kurumların yaşatılması gerektiği" üzerinde duruluyor. İstanbul'da öğretmen olan Türkan Taş isimli kişi, siteye gönderdiği e-postada "Kanaltürk'ü kurtarmak için 1970 tarihli nişan yüzüğümü satıp göndermek istiyorum. Herkese de çağrıda bulunuyorum. Yüzüğünüzü kaybettiğinizi varsayın. Yanlış anlamayın, yüzüğümü de eşimi de çok seviyorum. Ama ülkemi ve kanalımı da çok seviyorum. Yüzüğün yenisini alırım. Ama yeni bir Kanaltürk bulamam. Kanaltürk benim kalbim, ak ciğerim, damarımda dolaşan kanım..." diyor. Türkan Taş'a, Ahmet Serinkan adlı Aydınlı bir vatandaş, şöyle cevap veriyor: "Türkan Hanım, inanın çok duygulandım... İşte Kuva-yi Milliye ruhu bu! Ben de annemden rica ettim ve kermes icin benim çeyizimdeki yazmanın en güzelini seçip, Ankara'ya gidecek arkadaşıma verdim! Helal-i Hoş olsun! İnşallah bu çabalarımız sonuçsuz kalmayacak! AKP'nin defolup gidecegi günleri görecegiz insallah! Atatürk'e layık nesiller yaratacagız yeni bastan!.."

TUNCAY "TEKALİF-İ MİLLİYE" İLAN ETMİŞ
İstiklal Savaşı sürecinde çıkartılan ve savaşın finansmanı için halktan toplanan özel vergilerle ilgili kanun olan "Tekalif-i Milliye Kanunu"na da gönderme yapılan yazılarda, AK Parti'nin yıkılması gereken hedef olduğu vurgulanırken, özellikle herkesin gücü oranında Kanaltürk'e maddi yardımda bulunmasının teşvik edildiği görülüyor. Ayrıca bu yazıları gönderen vatandaşlara "bizkackisiyiz" ve "kanalturk" siteleri tarafından sürekli "Sistemimize normal üyesiniz, aidatlı üye olmak için lütfen tıklayın" yazıyor. Tıklandığında ise aylık 5 YTL, altı aylık 10 YTL gibi aidat ödemeli "klas üyelik" seçeneği çıkıyor.

POSTER VE TAKVİM SATIŞI
Cumhuriyet mitinglerinin fon olarak kullanıldığı Atatürk posterleri ve buna benzer malzemeler de yine Tuncay özkan organizasyonuyla satışa sunuluyor. "Elde edilen gelir platform ihtiyaçları için kullanılacaktır" uyarısının yapıldığı duyurada, satışa çıkartılan ürünlerden bazıları ve fiyatları şöyle: Gelincik Hareketi üçlü Paket (19,90 YTL + 6 YTL Kargo), Atatürk Takvimi (19,90 YTL + 6 YTL Kargo).
Gerek "aidatlı internet sitesi üyeliği", gerek aynı adla kurulmuş dernek üyeliği, gerek takvim, poster, CD satışları, gerek herhangi bir nedene bağlı olmaksızın sadece Kanaltürk'e destek için yapılan bağışlar, gerekse SMS atarak veya SMS'li "bilgi paylaşım sistemine üye olmak" yoluyla yapılan maddi yardımlarla ilgili internet sitesinden ve Kanaltürk televizyonundan yapıyan bütün duyurularda "başaramazsak karşı devrim başaracak" sloganı kullanılıyor. Ulusalcı söylemin ağırlıklı olarak kullanıldığı bu duyurularda, İstiklal Savaşı'nın kazanılması sürecinde yapılan fedakarlıklar hatırlatılarak, aynı fedekarlığın yapılması isteniyor, aksi halde "karşı devrimin başarı kazanacağı" iddia ediliyor.

TUNCAY'IN HEVESLENDİĞİ TEKALİF-İ MİLLİYE
Tekâlif-i Milliye Emirleri, Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından olan Sakarya Meydan Muharebesi öncesi ordunun ihtiyacını karşılamak ve Sakarya Savaşı'na hazırlanmak için Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın kanunla kendisine verilen yasama yetkisini kullanarak yayınladığı "Ulusal Yükümlülük Emirleridir". 7 Ağustos 1921'de yayınlanmış olup toplamı on maddedir.
-Her ilçede bir tane Tekalif-i Milliye Komisyonu kurulacak.
-Halk, elindeki silah ve cephaneyi 3 gün içinde orduya teslim edecek.
-Her aile bir askeri giydirecek.
-Yiyecek ve giyecek maddelerinin %40'ına el konacak ve bunların karşılığı daha sonra geri ödenecek.
-Ticaret adamlarının elindeki her türlü giyim eşyasının %40'ına el konacak ve bunların karşılığı daha sonra geri ödenecek.
-Her türlü makineli aracın %40'ına el konacak.
-Halkın elindeki binek hayvanlarının ve taşıt araçlarının %20'sine el konacak.
-Sahipsiz bütün mallara el konacak.
-Tüm demirci, dökümcü, nalbant, terzi ve marangoz gibi iş sahipleri ordunun emrinde çalışacak.
-Halkın elindeki araçlar aylık 100 km. askeri ulaşım yapacaklar.

İLGİLİ HABERLER:

Tuncay askerliğini nasıl yaptı? 
Tuncay'ı yerin dibine soktu 
Tuncay'dan Öcalan'a destek 
Tuncay tehditler savurdu 
Tuncay dengeyi kaçırdı


(Fazıl Usta - habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.