İngiliz şarkıcı İslam'a döndü

İngiliz şarkıcı İslam'a döndü
İngiliz The Babyshambles müzik grubunun üyesi ve şair Pete Doherty'nin tutuklu bulunduğu Wortmwood Scrubs hapishanesinde Kuran okuduğu ve İslam'a yakınlık duyduğu bildirildi.

Uyuşturucu kullandığı ve trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıkarılan ancak kefaletle serbest bırakılan Doherty, tutuksuzluk halini ihlal ettiği gerekçesiyle 8 Nisan’da hapse gönderilmişti. İngiliz şarkıcı, The Babyshambles’in solisti Pete Doherty’nin hapishanede, uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için Kuran okuduğu ve bu durumdan da memnun olduğu iddia edildi.

Doherty’nin İngiliz tabloid gazetesi The Sun’a konuşan bir arkadaşı, Doherty’nin hapishanede Müslüman arkadaşlar edindiğini ve bu arkadaşlarının Doherty’ye uyuşturucu bağımlılığından kurtulması için yardım ettiğini belirterek, Doherty’nin şimdi Kuran okuduğunu söyledi.

Doherty’nin Kuran okumaya başladıktan sonra çok fazla rahatladığını ve sakinleştiğini öne süren arkadaşı, “Sanırım Doherty’ye Kuran yardım ediyor” dedi.

Hapishanede saldırıya uğrama tehlikesi yüzünden 18 Nisan’da tek kişilik bir odaya konulan Doherty, kanıyla çizdiği ve uyuşturucuyu öven resimler yaptığı için, uyuşturucu karşıtı gruplar tarafından eleştirilmişti.
29 yaşındaki İngiliz şarkıcı, aynı zamanda şiir ve resimleriyle de tanınıyor. Daha önce The Libertines müzik grubuyla birlikte çalışan Doherty, 2005 yılında kendisinin öncülük ettiği The Babyshambles müzik grubunu kurmuştu.

(habervaktim – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.