Ertuğrul ve Aydın 'Ergenekon'un neresinde?

Ertuğrul ve Aydın 'Ergenekon'un neresinde?
Türkiye’de çete ve mafya benzeri örgütlenmelerle darbe yapmakla suçlanan Ergenekon terör örgütüne haber ambargosu koyarak görmezden gelen Hürriyet gazetesinin sessizliği merak konusu oldu.

Ergenekon soruşturmasıyla birlikte birden bire hükümete muhalefet etmeye başlayan Gümüşhaneli iş adamı Aydın Doğan’ın gazeteleri, ya Ergenekon’u görmezden geliyor ya da Ergenekon soruşturmasını hafife alıyorlar.

UCU KENDİLERİNE DOKUNACAK DİYE Mİ KORKUYORLAR?
Daha önce, Ergenekon soruşturmasında göz altına alınan Doçent Ümit Sayın’ın Sevil Atasoy ile yaptığı msn görüşmelerinde Ertuğrul Özkök’ün ismi de geçmişti. Ancak, Özkök bu konuda sessizliğini koruyor. Şimdi kulislerde, “Aydın Doğan ve Ertuğrul Özkök’ün Ergenekon’u görmezden gelmesi ya da hafife alması, Ergenekon’un kendilerine dokunduğundan mı endişe etmelerinden mi kaynaklanıyor?” sorusu soruluyor.

ERGENEKON’UN MEDYA GÜCÜ
Kulislerde konuşulan bir başka iddia ise, Aydın Doğan ve Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün, Ergenekon örgütünde, medya gücü olarak yer aldığıyla ilgili. Bu iddiaya kanıt olarak da, Doğan medyasının Ergenekon soruşturmasını görmezden gelmesi ve bu soruşturmadan sonra ‘yargı darbesi’ olarak adlandırılan kapatma davası sürecindeki tavrı gösteriliyor.

‘HÜKÜMET MUHALİF SESLERİ SUSTURUYOR’ MESAJI
İddialara göre, Doğan medyası hükümete muhalefet ederek, Ergenekon soruşturması kapsamında Aydın Doğan ve Ertuğrul Özkök’ün göz altına alınmasını önlemeye çalışıyor. Zira, Ergenekon’da adı geçtikleri söylenen Doğan ve Özkök, eğer göz altına alınırlarsa, kamuoyuna ‘Hükümet, kendisine muhalif basını susturmak için bu göz altıları yaptırdı’ mesajı vermek istiyor. Bu yüzden de, bir anda hükümete karşı aleyhte yayın başlatarak, Ergenekon soruşturmasından kurtulmak istiyor. Hükümete yönelik bu aleyhte yayınların bir diğer nedeni de, Ergenekon’la ilgili hazırlanacak iddianamede Doğan ve Özkök’ün isminin bulunmasını engellemek olduğu düşünülüyor.

İDDİANAMEDE ADLARI GEÇECEK Mİ?
Şimdi gözler Ergenekon soruşturmasını yapan Savcı’nın hazırlayacağı iddianamede. Msn kayıtlarına rağmen, henüz ifadesine başvurulmayan Özkök ve sessizliğini koruyan Aydın Doğan, henüz göz altına alınmazken, bunun sebebinin hükümetin Doğan’ın propagandasından çekinmesinden kaynaklandığı iddia ediliyor. Hükümet, eğer bu iki kişi göz altına alınırsa, Doğan medyasının ‘Hükümet muhalif basını susturuyor’ propagandası yapmasından çekindiği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER:

HÜRRİYET VE ERGENEKON BAĞLANTILARI

MASONLAR ERGENEKON'UN NERESİNDE? 

ARSLAN'IN ERGENEKON BAĞLANTISI ORİJİNAL ÇIKTI


habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.