Habercilik yerine jurnalcilik yapmayın

Habercilik yerine jurnalcilik yapmayın
Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun Başörtüsüne Özgürlük eylemlerinin 120. haftasında, Aydın Doğan medyasının İnsan haklarına ve inanca yönelik saldırılarıyla ön plana çıkması kınandı ve “Jurnalcilik yapmayın” çağrısı yapıldı.

“Herkes İçin Adalet İstiyoruz” sloganıyla Başörtüsüne Özgürlük eyleminin 120. haftasını gerçekleştiren Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun gündeminde kartel medyasının son günlerde mütedeyyin kesime yönelik saldırıları vardı.

EYLEMLER KARARLILIKLA DEVAM EDECEK
Platform adına Mazlumder Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Murat Ekinci tarafından okunan basın metninde, 120 haftadır İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük için mücadele verildiği vurgulandı. Açıklamada, eylemlerin kararlılıkla sürdürüleceği yönündeki kanaat şu ifadelerde dile getirildi: “Adaletin ve özgürlüğün hakim olduğu, inanç özgürlüğünün ayrımsız bir şekilde her için sağlandığı ve insan hakları ihlallerinin sona erdiği bir ortam meydana gelinceye kadar da bu mücadele devam edecektir. Başörtüsüne serbestlik getirilmesi için verilen bu mücadelemiz, hak ve adalet sağlanıncaya kadar sürecektir. Yasakları ve yasakçıları unutmamak ve unutturmamak için yürüyüşümüz devam edecektir.”

HÜRRİYET’İN İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ VE İNSAN HAKLARINA YÖNELİK SALDIRILARI
“Bizler inanç özgürlüğünün önündeki kaldırmaya çalışırken, inançlı insanların değerlerine saldırmayı ve inançları hafife almayı meslek haline getiren bir kısım medya grubu başörtüsüne yönelik hasmane tutumlarını sergilemeye davam etmektedirler” ifadelerinin dikkat çektiği açıklamada ayrıca, “insan hakları evrensel beyannamesinin 60. yılı ile kuruluşunun 60. yılını bir tutmaya çalışan Hürriyet gazetesi, asıl özdeşleştirilmesi gereken İsrail devleti olduğunu gizlemeye çalışmakta, bir mili voleybolcunun başörtüsü takmasını hazmedemeyecek bir şekilde haber yapması bu gazetenin insan haklarına bakış açısını ortaya koymaktadır” denildi.

HÜRRİYET’E “JURNALCİLİK YAPMAYIN” ÇAĞRISI
Açıklamada ayrıca, “Yine İmam Hatip Liselerinde zorunlu olmasına ve bu okulların kuruluşundam buyana uygulanan Tatbikat mescidini yeni ve illegal bir yapılanma gibi yansıtarak, İmam hatiplerin yanındaki camiyi haber yapması inanç özgürlüğüne bakış açısını sergilemektedir. Bizler bu haberleri önceden çok gördük. Oturduğunuz plazalardan ve fildişi kulelerinden inip halkın arasına bir karışın. Sizler istediğiniz gibi inanmaya ve yaşamaya sahipsiniz. Aynı zamanda bu halkın inanç değerlerine saygı duyun. Habercilik adı altında jurnalcilik yapmayın” çağrısı yapıldı.

Engin Kaşdaş-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.