Oktay Ekşi kıvırdı!

Oktay Ekşi kıvırdı!
Ertuğrul Özkök’ün eşinin kaçak yalılarına torpil istemek için Yerkesik Belediye Başkanı'na Hürriyet antetli kağıtlarla yazılar göndermesine İllegal Basın Konseyi sessiz kalmayı tercih ederken GAP Gazeteciler Birliği’nden Özkök’e sert

İllegal Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Tansu Özkök’ün yaptığının etik olup olmadığını, konseyin bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayı düşünüp düşünmediğini soran muhabirimize önce sorularınızı yazılı gönderin diye karşılık verdi. Soruları gören Ekşi daha sonra kendisine ulaşan muhabirimize açıklama yapmak istemediğini şu sözlerle ima etti: “Sorularınız ulaştı. Bu konuya yanıt verip vermemeyi kendi hakkım olarak görüyorum. Yanıt verip vermeyeceğime henüz karar vermedim” dedi. Ekşi ne zaman karar vereceği ile ilgili de konuşmazken gazetemiz baskıya girdiği ana kadar Ekşi’den sorularımıza herhangi bir cevap gelmedi.

YAPILAN ŞIK DEĞİL
GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ise Ertuğrul Özkök’ün eşinin Hürriyet logolu kağıtlarla özel işleri için Yerkesik Belediyesi’ne torpil yazıları gördermesini “çirkin olmuştur” diye değerlendirdi. Kıymaz şöyle konuştu: Gazetecilik kimliğinin şahsi çıkarlarını geliştirmeye yönelik olarak kullanılması çirkin bir davranıştır. Meslek etiketini şahsına rant sağlama aracı haline getirmek şık bir davranış değildir. Bu meslek ahlakı ile bağdaşmaz. Yüksek tirajlı bir gazetenin politikasına yön veren bir konumdaki bir insanın özel yaşamı ile iş yaşamını bir birine karıştırmaması gerekir. Topluma örnek olmalılardır. Mesela İstiklal Marşımızın yazarı sayın Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nı Meclis kürsüsünden okurken ödünç palto ile kürsüye çıkmış ve halkın gönlünde yer edinmiştir. Bu konumdaki insanların kaçak yazlıklar, dubleksler elde etme arzusu yerine Mehmet Akif Ersoy gibi onurunu, kişiliğini, şahsiyetini geleceğe miras bırakmayı tercih etmesi gerekir.”

Ertuğrul Özkök’ün kamuoyuna açıklama borçlu olduğunu söyleyen Zeynel Abidin Kıymaz, “Önce antetli kağıtlarlarla belediye başkanına yazılar gönderildiğinden haberdar mı bu konuyu nasıl değerlendiriyor bunu izah etsin. Kamuoyuna açıklama yapmalıdır. Etik buluyor mu eşinin bu davranışı nı onu kamuoyuna açıklamalıdır” diye konuştu.

ÖZKÖK İLE İLGİLİ TÜM HABERLER

(Nazif Karaman / Abdülhamit Güler - Vakit)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.