McDonald's'a suçüstü!

McDonald's'a suçüstü!
Başkent Ankara’nın merkezi olan Kızılay’ın en işlek caddesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan McDonald's Şubesi’nin çöplerini çöpe atmak yerine su kanalizasyonuna döktüğü görüntülendi.

ŞOK GÖRÜNTÜLERE ULAŞMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN:

VİDEO-1
VİDEO-2

Ürünlerinin içinde 39 çeşit zehir olduğu iddia edilen ve defalarca Müslümanlar tarafından boykot edilen ABD firması McDonald's'ın son pisliği ise inanılır gibi değil. Başkent Ankara’nın merkezi olan Kızılay’ın en işlek caddesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan McDonald's Şubesi’nin çöplerini çöpe atmak yerine su kanalizasyonuna döktüğü görüntülendi.

Kamera kayıtlarında da görüldüğü gibi, McDonald's çalışanları sürüyerek getirdikleri çöp poşetini, Bulvar üzerindeki logar kapağını açıp, kanalizasyona döküyor. Her akşam gün içinde biriktirilen çöpler bu şekilde kanalizasyona dökülüyor. Oysa hemen yanlarında belediyenin belirlediği çöp toplama alanı bulunuyor. McDonald's çalışanları yaptıklarının kötü bir şey olduğunu çok iyi bildiklerinden, görüntülendiklerini anlayınca hızlıca içeri kaçmaları dikkat çekiyor. Dökülen çöpler kanalizasyonda doğal olarak tıkanmalara sebep oluyor.

Vakit’e konuşan komşu esnaflar, defalarca McDonald's yetkililerini konu hakkında uyardıklarını; ancak söz geçiremediklerini belirtirken, olayın yaşandığı bölgenin kontrolü, geçtiğimiz günlerde bir haber üzerine 29 yıllık Köşk Camii’nin yeniden inşaasını durduran Çankaya Belediyesi’nde. Komşu esnaflar McDonald's'ı defalarca Çankaya Belediyesi’ne şikâyet ettiklerini; ancak bir sonuç alamadıklarını söylediler. CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın ABD firması McDonald's'a neden yaptırım uygulamadığı merak ediliyor. Görüştüğümüz hukukçular ise, insan hayatının ve çevrenin açıkça ihlâlinin söz konusu olduğunu ve Çankaya Belediyesi’nin McDonald's şubesinin ruhsatını iptal edip süresiz kapatma cezası vermesi gerektiğini belirttiler.

(Aslan Değirmenci - Vakit)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.