Vekilliği de baştan 'sav'ma

Vekilliği de baştan 'sav'ma
Daha, cep telefonunun “yes” ile “no” tuşlarını ayıramazken parti yöneticiliği yapan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Meclis “performansı”nda da dökülüyor.

Teknoloji fakiri bünyesiyle tüm zamanların en komik “dinlenme hikâyesi”nin kahramanı olan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, TBMM’deki çalışma temposunda da çok düşük bir profil sergiliyor.

ÖNDER SAV'I SAVSAKLAYAN BELGEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

ÖNDER SAV'I GAZABA UĞRATAN KONUŞMASI-VİDEO

NE SORU SORUYOR, NE YASA HAZIRLIYOR
TBMM tutanakları, Önder Sav’ın parlamenterlerin aslî görevi olan yasama ve denetim konularına ne kadar uzak durduğunu ortaya koyuyor. Bir ay sonra 23. dönem Meclis’inde bir yılını dolduracak olan Sav, bugüne kadar tek bir yazılı soru önergesi vermedi. Muhalefet milletvekillerinin en fazla ilgi gösterdiği denetim mekanizmalarından birisi olan soru önergelerinden yazılı soru önergesinde de Sav yine bir icraat sergilemedi. Önder Sav, en önemli parlamenterlik görevi olan yasa teklifi hazırlamada da yine sessizliğini koruyarak Meclis Başkanlığı’na bir tek yasa teklifi bile sunmadı.

BİR DEFA KONUŞTU ONDA DA GERDİ
CHP Genel Sekreteri Önder Sav, 22 Temmuz’dan bugüne kadar geçen sürede, yemin etme töreni dışında bir kez kürsüye çıktı. Sav, başörtüsüne özgürlük getiren anayasa değişikliğinin yapıldığı 6 Şubat 2008 tarihli oturumda CHP grubu adına söz aldı. Konuşmasında, sık sık inançlara saldıran Sav, yasakçı tutumunu Meclsi kürsüsünde de sürdürdü. Hükümeti, “kaba bir türban siyaseti izlemek”le suçlayan Sav, “Başbakan Erdoğan’ın Gülbeddin Hikmetyar’ın önünde diz çöktüğünü, böyle siyasetçilerin laikliğin asla güvencesi olamayacağını” dile getirmişti. Önder Sav’ın bu sözleri AK Parti’li vekillerin tepkisiyle karşılanmıştı.

(Murat Unay – habervaktim.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.