Eski dostları da yüz vermiyor

Eski dostları da yüz vermiyor
Türkiye’de on yıllardır işlenen faili meçhul cinayetlerle ile darbe ve kaos ortamlarının sorumlusu olduğu söylenen Ergenekon Terör Örgütü, Hürriyet gazetesi Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün uykularını kaçırıyor.

MSN KONUŞMALARINDA ADI GEÇİYORDU

Daha önce bazı Ergenekon zanlılarının msn konuşmalarına adı takılan Ertuğrul Özkök, son dönemde ‘Bana da sıra gelir mi?’ endişesi taşıyan yazılar kaleme alıyor. Pazar günkü yazısında kedisiyle birlikte teknede yattığını ve Ergenekon’suz bir gün geçirdiğini yazan Özkök, eski dostu Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir’den destek alamayınca sitemde bulundu.

VAY SEN MİSİN BÖYLE DİYEN!

Cem Özdemir’in 9 Temmuz’da Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde gazetecilere Ergenekon Terör Örgütü ile ilgili “Bütün demokrasilerde darbe, olabilecek en ağır suçtur. Bu darbe planlarını yapanların elinde olsaydı, idam cezası kalkmazdı. Şükretsinler ki,bizi sevmiyorlar biliyoruz ama, iyi ki AB baskı yaptı ve idam cezası kalktı” sözlerini eleştirdi.

ÖVÜCÜ YAZI YAZMIŞ, KARŞILIK BEKLİYOR

Özkök, “AVRUPA Parlamentosu üyesi Cem Özdemir için, Türkiye’de belki de ilk övücü yazıyı ben yazdım. Ondan sonra iyi bir dostluğumuz da oluştu” derken, Özdemir’in Türkiye’de olduğunu iddia ettiği ‘liberal-faşist’ koronun etkisinde kaldığını öne sürdü. Özkök, Cem Özdemir’in kendisini aradığını ve sözlerini aynen tekrarladığını da yazdı.

BİR HAYLİ ALINMIŞ

“Daha savcı iddianamesini hazırlamadan önüne geleni çeteci, darbeci, Ergenekoncu ilan eden bu zihniyet, 21. yüzyılın "yeni faşizminin" portresini de çizdi.Emin olunuz ki, kendisi gibi düşünmeyen herkesi terörize eden, vicdansızca suçlayan bu zihniyetin kamuoyu vicdanında yargılandığını göreceğiz.Ben Cem Özdemir’in de bu koroya katılmasından duyduğum üzüntüyü dile getirmiştim. Eğer kendisini bu düşünce teröristlerinden, bu sivil cuntadan ayırabiliyorsa, buyursun köşem ona açık. Mesela işe bu soruşturma sırasında hayatını ve itibarını kaybeden insanların hesabını, Avrupa insan hakları standartlarına göre sorarak başlayabilir.” diyen Özkök’ün, eski dostunun çetecilere karşı olan sert tutumundan bir hayli alındığı görüldü.

CEM ÖZDEMİR NE DEMİŞTİ?

AK PARTİ DAVASI

Almanya Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avrupa Parlamentosu milletvekili Özdemir, AK Parti’ye açılan kapatma davasını anlatmakta zorlandıklarını belirterek, "Bunu Avrupa’da kimseye anlatamazsınız, ne sağcısı, ne solcusu anlar. Çünkü bizde bu işler böyle çözülmüyor doğrusu. Ama tabii ki yargıya müdahale söz konusu olamaz. Biz Türkiye’deki demokrasiye, yargı sürecine inanıyoruz. Burada aklı selim bir karar çıkacağından eminiz" dedi.

ERGENEKON’LA İLGİLİ SÖZLERİ

Özdemir, Ergenekon soruşturmasına ilişkin bir soru üzerine, Türkiye’de böyle bir sürecin demokratik, hukuk devleti çerçevesinde olması gerektiğini belirterek, "Birtakım iddiaların arkasında olan dosyalar falan varsa, bunlar herhalde mahkemede kamuoyuna sunulacak, herkes de orada fikrini oluşturabilecek. Ama tabii ki şu bir gerçek, darbe planları hiçbir şekilde kabul edilemez. Bütün demokrasilerde, bu olabilecek en ağır suçtur. Bu darbe planlarını yapanların elinde olsaydı, idam cezası kalkmazdı. Şükretsinler ki, bizi sevmiyorlar biliyoruz ama, iyi ki AB baskı yaptı da idam cezası Türkiye’de kalktı" diye konuşmuştu.

ERTUĞRUL ÖZKÖK İLE İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.