Hangi Perinçek?

Hangi Perinçek?
Devrimci, Maocu, Apocu, Darbeci, Ulusalcı

Hakkari’deki Dağlıca baskınından sonra kaçırılan askerlerin teslim edilmesinin ardından “8 askerin PKK'dan alınışına sevinemedim keşke tabutları gelseydi” açıklamasıyla tepkileri üzerine çeken İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in ulusalcı kesime yaranmak için böyle bir açıklama yaptığı ifade ediliyor. Perinçek'in askerlerin teslim alınma şeklini beğenmediğini iddia ederek ulusalcı bir görüntü çizmeye çalışmasına şüpheyle bakılmasına en büyük etken 13 yıl genel yayın yönetmenliğini yaptığı “2000'e Doğru Dergisi”. Perinçek, başta 2000'e Doğru Dergisi olmak üzere yıllarca başında olduğu haftalık haber dergilerinde yazdıkları ya da manşete çıkardıkları ile PKK’yı öven yayınlara imza attı.

BASIN TARİHİNE KARA LEKE OLARAK GEÇTİ

Perinçek'in başında olduğu 2000'e Doğru Dergisi, terör örgütünü öven haberlerinde binlerce insanımızın katili teröristler için “gerilla”, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için, “Kürdistan”, Mehmetçiğin öldürdüğü militanlar için “şehitler” ifadelerini kullanarak Türk basın tarihine kara leke olarak geçti.

Bebek katillerine “gerilla” diyen 2000'e Doğru Dergisi'nin terör örgütünü öven kapak haberleri ve tarihleri şöyle:

İŞTE O HABERLER

23 Temmuz 1989 : Cudi Dağı'nda Kimyasal Silah mı?

6 Ağustos 1989 : 2000'e Doğru Cudi Dağı'nda. PKK Ordulaşıyor.

3 Eylül 1989 : Gerilla Barınmasın Diye Ordu Orman Yakıyor.

1 Nisan 1990 : Gerillalar Albay’ın Kapısındaki Nöbetçiyi Dağa Kaldırdı.

12 Mayıs 1991 : İşte Türkiye’deki PKK Kampları.

16 Haziran 1991 : PKK’nın Kıskaç Harekatı.

15 Mart 1992 :Apo’nun Bahar Politikaları.

23 Ağustos 1992 : Karar Kürt Halkının: Referandum.

Perinçek haftalık olarak çıkarttığı 2000'e Doğru Dergisi'ni 1993 yılında kapatarak “Aydınlık” gazetesiyle terör örgütünü öven haber ve yazılarla yayın hayatına devam etti. 1994 yılına kadar günlük olarak çıkan gazete daha sonra haftalık haber dergisi haline getirildi.

DOĞU PERİNÇEK-BASKIN ORAN EL ELE

1991 yılında PKK’nın kampını ziyaret edip, teröristleri selamlayan, terörist başı Apo’yu kucaklayan, sonra da Cumhuriyet mitinglerinde başrol oynayan Perinçek’in yönetimindeki derginin önemli yazarlarından birisi de Baskın Oran. 2004 yılında İnsan Hakları Danışma Kurulu tarafından hazırlanan “azınlık raporu”'nu hazırlayan komisyonun başkanı Baskın Oran raporunda Anayasadan “Türklük” kavramının çıkartılmasını teklif etmişti.

(habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.