Ekşi Sözlük’te Peygamberimize ağır hakaretler

Ekşi Sözlük’te Peygamberimize ağır hakaretler
“Her türlü kelime ve kavram hakkında, kayıtlı yazarların yorumlarını içeren, katılımcı sözlük tarzında ağ sayfası” olarak tanımlanan ‘Ekşi Sözlük’te Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) için ağır hakaretler içeren yorumlar yay

‘Hazreti Muhammed’ tanımlamasına yorum ve yazı yazan yüzlerce kişiden bazılarının, Peygamberimiz hakkında alaycı ve hakarete varan kelime ve cümleler kurması suç olmasına rağmen, hakaret yorumları Ekşi Sözlük tarafından yayınlandı.

Hakaret yorumlarının yer aldığı Ekşi Sözlük’te, bir yorumda da, hakaretin suç olduğuna dair hatırlatma yapılması dikkat çekti. NİKETESE isimli kullanıcı ‘Hazreti Muhammed’i tanımlarken, “Hakkında yazılan bazı şeylerin TCK’nin 175. maddesinde yer alan "dini inançları ve kişileri alaya alma" kapsamına girebilme ihtimali olduğundan, hakkında yazı yazarken dikkatli ve hassas olunması gereken bir şahıs” ifadelerini kullanmasına rağmen, başka üyeler hakaret etmeyi sürdürdüler.

Türk Ceza Kanunu ve Internet suçlarıyla ilgili yasalarda suç olmasına rağmen, Ekşi Sözlük’teki hakaretlerle ilgili henüz yasal bir işlem yapılmadı.

İşte Peygamberimize hakaret eden o yorumlardan bazıları…

LOSTSTONE: “Gelmiş geçmiş en muhteşem şiirlerden birini* yazmış büyük sanatçı.”

KİRAZE: Topkapı Sarayı’nda, vücuduna ait olduğu öne sürülen kıllarını ve oldukça büyük ebatlarda olan ayak izini görme imkanı bulabileceğimiz fakat yüzünü hiçbir yerde göremeyeceğimiz destanımsı kişilik.

GARAM MASALA: Dünyaca ünlü yazar. Tek bir kitabı olup çok sayıda dile çevrilmiş, çağların Bestseller’ı olmuş ancak en verimli çağında daha çokça eserler verebilecekken ölmüştür.

ERROR: İslam devletinde savaş ganimetlerinin 1/5’i ona ve ailesine gidiyordu. 40 dan fazla karisi vardı ve kesin olmamakla beraber bir tanesiyle çok küçükken gerdeğe girdiği iddia ediliyor. Evet başardı mi, başardı. Bundan ötesi boş laf. Fakat çok rahat söyleyebileceğim bir şey daha var ki; hiç var olmamış olsaydı, dünya şu an çok ama çok daha güzel bir yer olurdu.

VATAN GAZETESİ PEYGAMBERİMİZE BÖYLE HAKARET ETTİRDİ 

CHP'Lİ ÖNDER SAV HAC VE PEYGAMBERİMİZLE BÖYLE ALAY ETTİ-VİDEO


habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.