İngiliz hakime 'burka' cezası

İngiliz hakime 'burka' cezası
Sadece gözlerini gösteren burkasıyla mahkeme salonuna çıktığı için, salondan ayrılan İngiliz hakim nasıl cezalandırıldı?

TüRKİYE’DE çOCUKLAR PROTESTO EDİLMİŞTİ
Türkiye’de şiir yarışmalarında birinci olan küçük başörtülü kızlar için bile devlet erkanı salonları terk ederek, sembolik protestolar gerçekleştirirken, İngiltere’de burka giymiş bir kadının davasında mahkeme salonunu terk eden hakime kınama ve daha fazla hizmet için eğitim cezası verildi.

KINAMA CEZASI ALDI
İngiltere’nin Manchester kentinde gerçekleşen olayda, burkalı (sadece gözleri gösteren ve yüzü kaplayan örtü) Müslüman bir kadının davasına bakan hakim Ian Murray,İngiliz Hukuki Şikayetler Ofisi tarafından kınama cezası aldı. İngiltere’de geçtiğimiz yılın Haziran ayında gerçekleşen ve önceki gün sona eren olay şöyle gerçekleşti:

HİçBİRŞEY AçIKLAMADAN SALONU TERK ETTİ
32 yaşındaki Zoobia Hüseyin, kendisine tahsis edilen belediye evine grafitiyle zarar verdiği için Haziran 2007’de hakim karşısına çıktı. Burka giymiş bir şekilde hakim karşısına çıkan Hüseyin, bir anda ne olduğunu anlamadan, davasına bakan hakim Ian Murrey’in mahkeme salonunu terk ettiğini gördü. Hiç bir şey açıklamadan mahkeme salonunu terk eden Murrey, daha sonra Hüseyin’in burka giymesinin kimlik soruşturması açısından sorun çıkardığını söyledi.

YARGITAY, HAKİMİ CEZALANDIRDI
Murray’ın bu hareketi üzerine Zoobia Hüseyin’in avukatı Judith Hawkings, müvekkilinin bu olayla şoke olduğunu belirtti ve bir şikayet dosyasıyla Adalet Bakanlığı’na bağlı Hukuki Şikayetler Ofisi’ne başvurarak Murray hakkında şikayetçi oldu. Hawkings, müvekkilinin dini gerekçelerle erkeklerin yanında yüzünü açmadığını söyledi. Dosyayı incelemeye alan ve soruşturma başlatan Hukuki Şikayetler Ofisi, hakim Murray’i önce dosya sonuçlanana kadar açığa aldı ve ardından kınama ve hizmet içi eğitim cezası verdi. Yargıtay Başkanı Lord Phillips de, Murray’ın hukuki prosedürlerin nasıl uygulanması konusunda daha fazla eğitime ihtiyacı olduğunu bildirdi.

KADIN HAKİM ATANDI
Hakim Murray ile ilgili dava geçtiğimiz gün açıklanırken, Zoobie Hüseyin’in davasına da geçtiğimiz Temmuz ayında bir kadın hakim atandı. Hüseyin, belediye evine verdiği zarardan dolayı 500 Sterlin para cezasına çarptırıldı.

(habervaktim – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.