Özkök tehdit etti

Özkök tehdit etti
Hükümet, başörtüsü yasağını kaldırmak için harekete geçince, fırsat kollayan Hürriyet yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, başörtüsünü bahane ederek, asıl amacına ulaşmak için tehditlerle aba altından sopa göstermeye başladı.

YÜZDE 20’NİN REJİMİNİ Mİ SAVUNUYOR?
Başbakan Erdoğan’ın başörtüsü yasağının kaldırılması konusundaki açıklamalarının ardından, toplumun tüm kesimleri ve sivil toplum kuruluşlarından büyük destek gelirken, Hürriyet gazetesi yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısıyla hükümete adeta aba altından sopa gösterdi. Özkök, AK Parti’yi yüzde 46,5 rejimi olarak nitelendirmesine rağmen, Başbakan Erdoğan’ın yasağın kaldırılması çağrısına CHP dışında hemen hemen tüm partiler destek verdi. Yüzde 20’lik bir orana sahip CHP’nin tek başına karşı çıktığı yasağı savunan Özkök’ün bu tavrı, “Yüzde 80’lik kesime karşı yüzde 20’lik rejimin tahakkümünü savunuyor’ yorumlarına neden oldu.

'ÖZKÖK UYANIK SOSYOLOG'
AK Parti’nin yüzde 46,5 rejimiyle ‘odun koysam seçtiririm’ mantığı taşıdığını yazan Özkök, başörtüsünün anayasaya girmesini askeri darbe benzeri bir darbe gibi olacağını iddia etti. Özkök, yazısındaki bu ifadelerle hedef saptırdığı ve ‘uyanık sosyolog’ olarak yorumlandığı belirtiliyor. Özkök, Başbakan Erdoğan ve çevresinin yüzde 46,5 oyla yüreklendiğini belirterek, yazısında adeta darbe çağrışımları yaptı.

Özkök yazısında, “Dini veya siyasi bir simgeye anayasal teminat getirmeyin. çünkü bunu yapmak, rejimin temelleriyle oynamak anlamına gelir. Bu yasağı kaldırmak mı istiyorsunuz? Sayın Bahçeli de buna destek mi veriyor?

Öyleyse bunu basit bir kararname ile yapabilirsiniz. Bunu yapın.

çünkü böyle yaparsanız, bunu hükümetinizin şahsi iradesi olarak empoze etmiş olursunuz. Yani bundan sonra gelebilecek bir hükümete de bunu tekrar koyma hakkı bırakırsınız. Ama yok böyle değil de bunu Anayasa ile yapmaya kalkarsanız, rejimin temeli haline getirirsiniz. O zaman 85 yıldır yaptığımız tartışmalara en az askeri darbeler kadar büyük bir darbe vurmuş olursunuz. Evet ben bunu söylüyorum.

Amacım türbanlı öğrencinin üniversiteye girmesine mani olmak değil. Ama rejimin üzerine türban çekilmesine engel olmak” dedi.

KARAHASANOĞLU YAZMIŞTI: ÖNCE KAVGA, SONRA BARIŞ, HEDEFE VARIŞ
Daha önce Vakit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu’nun Ertuğrul Özkök ve Mesut Yılmaz’ın başbakanlığı döneminde Devlet Bakanı olan Güneş Taner ile olan telefon görüşmelerini ‘önce kavga, sonra barış, hedefe varış’ başlığıyla yayınlamıştı. Özkök’ün şimdi başörtüsü yasağının kaldırılmasına muhalefet ederek, hükümete aba altından sopa gösterdiği ve bazı ihaleler peşinde olduğu yorumları yapılıyor.

(habervaktim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.