Kadın hakim burkasını çıkarsın mı?

Kadın hakim burkasını çıkarsın mı?
Orta Amerikan ülkelerinden Trinidad Tobago'da Müslüman kadın jüri üyesinin burkasını çıkarıp çıkarmaması tartışılıyor.

Türkiye’de başörtüsü yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışıladursun Orta Amerika’nın Trinidad Tobago ülkesinde, Müslüman bir jüri üyesi kadının davalara burkayla girip girmemesi tartışılıyor. Dini inancı gereği burka giydiğini açıklayan Müslüman bir jüri üyesinin davalarda, diğer juri üyeleri ve sanıkların kendisini tanıması için yüzünü açması isteniyor.

MAHKEME DİNİ LİDERLERE YAZI GöNDERDİ
Trinidad Tobago Yüksek Mahkemesi, Müslüman kadın jüri üyesinin davalarda burka giymesinin sorun oluşturabileceğini bildirerek, konunun çözümü için dini liderlere bir mektup gönderdi. Mahkeme, burkanın dinsel boyutu ile ilgili bilgi isterken, Şubat ayına  kadar konunun kamusal alanda tartışılması ve dini boyutunun araştırılmasını istedi.

Yüksek Mahkeme’de giydiği burka ile ilgili bilgi veren Müslüman jüri üyesi, burkalı bir şekilde giyinmek istediğini ancak, bunun dini bir zorunluluktan kaynaklanmadığını söylerken, Yüksek Mahkeme, kadının normal başörtüsü giyme seçeneği üzerinde düşünmesi gerektiğini bildirdi. Mahkeme ayrıca kadına, bağlı bulunduğu dini cemaatin ya da kocasının, bu şekilde giyinmesini açıklayacak yasal işlemlerde bulunabileceğini de açıkladı.

Yüksek Mahkeme, şimdi sorunun Şubat ayına kadar çözümü için dini cemaatlerden yardım istedi.

Orta Amerika’daki Karayip adalarından Trinidad Tobago’da nüfusun yüzde 6’ya yakınını Müslümanlar oluşturuyor.

(habervaktim – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.