Vatikan, rahibe bulmakta zorlanıyor

Vatikan, rahibe bulmakta zorlanıyor
Katolik nüfusundaki düşüşü önlemek için, kadınlara 'Müslüman erkeklerle evlenmeyin' demişti Papa Benedict XVI. Ancak, bu bile rahip ve rahibe sayısındaki düşüşü önleyemedi.

'MüSLüMAN ERKEKLERLE EVLENMEYİN' DEMİŞTİ

Batı Avrupa’da ve Amerika’da en hızlı büyüyen din İslam. Bunun başlıca sebepleri ise başta Hıristiyanlıktan (özellikle Katolikler arasında yaygın) Müslümanlığa geçenlerin sayısındaki artış ve Müslüman toplum arasındaki çocuk yapma oranının diğer toplumlara göre fazla olması. Hal böyle olunca, Papa Benedict XVI, Katolik nüfustaki düşüşü önlemek amacıyla, Katolik kadınlara ‘Müslüman erkeklerle evlenmeyin’ diye uyarıda bulunmuştu. Papa’nın bu çağrısının yerini bulup bulmadığı henüz kesinlik kazanmasa da, Vatikan’ın açıkladığı istatistiklerde, bu kurumun rahip ve rahibe bulmakta hayli zorlandığı görülüyor.

YüZDE 10 DüŞüŞ GöRüLDü

Katolik dünyasının merkezi Vatikan, dünya genelinde rahip ve rahibe sayısında hızlı bir düşüş yaşandığını bildirdi.

Vatikan’ın yayınladığı yeni istatistiklere göre, 2005-2006 yılları arasında kiliselerde görevli rahip ve rahibelerin oranının yüzde 10 düşerken, rakamsal olarak da bir milyonun altına düştü.

2005-2006 yılları arasında 94 bin 790 rahip, rahibe, misyoner ve diğer kilise çalışanları, bu görevlerinden bir takım sebeplerden dolayı ayrılırken, Vatikan’a bağlı çalışanların oranı da 945 bin 210’a düştü.

HIZLI NüFUS ARTIŞIYLA PARALELLİK GöSTERMİYOR
Papa John Paul II döneminde de dünya genelinde Katolik kilisesine mensup rahibe sayısı yüzde 25 düşmüştü. Vatikan’ın 1.1 milyar üyesi olduğunu söyleyen uzmanlar, hızlı nüfus artışına rağmen, kiliselerdeki rahip ve rahibelerin düşüşünün dikkat çekici olduğunu düşünüyor.

(habervaktim – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.