Kutsal mekânı meyhaneye çevirdiler

Kutsal mekânı meyhaneye çevirdiler
Geçtiğimiz ay Topkapı Sarayı’nda düzenlenen Idil Biret konserinde şarap servisi yapılmasına toplumun her kesiminden tepki gelmesine rağmen, dün gece Saray’da düzenlenen Ayla Erduran konserinde içki su gibi aktı. Efes Pilsen ve Angora şarap fir

Gece boyunca Efes Pilsen ve Angora şaraplarının kurduğu standlardan bira ve şarap alan izleyiciler Topkapı Sarayı avlusunu adeta meyhaneye çevirdiler.

Erduran hastaneye kaldırıldı
Konsere ikinci besteden itibaren katılan Ayla Erduran, konser sırasında iki kez fenalaştı. Merdivenleri çıkarken zorlandığı gözlenen Erduran düşüp bayılınca, Hakan Erdoğan ve şef Cem Mansur konsere ara verilmesini teklif etti. Ancak Ayla Erduran konsere devam etmekte ısrar etti. Ikinci defa sahne alan Erduran tekrar bayılınca programını yarıda kesti. Böyle bir şeyin başına ilk kez geldiğini söyleyen Erduran, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayı görüntülemek isteyen muhabirlerimize çağdaş ve lâik görünümlü kadınlar “O bir dahi” şeklinde tepki gösterirken, güvenlik görevlileri ise Vakit muhabirlerini tartakladı.

Topkapı Sarayı’nda dün akşam yine alkollü konser vardı. Geçtiğimiz ay düzenlenen Idil Biret konserinde şarap servisi yapılmasına toplumun geniş kesiminden tepki gelmesine rağmen, dün gece düzenlenen Ayla Erduran konserinde yine Saray’da alkollü içki standları kuruldu. Idil Biret konserinde olduğu gibi Osmanlı ordularının dualarla cepheye uğurlandığı 1. Avlu’yu meyhaneye çeviren isim organizatör Hakan Erdoğan oldu. Erdoğan, bu konserde kutsal mekâna Efes Pilsen ve Angora şarap firmasının standını kurdurdu.

Dün akşam saat 20.00 sularında başlayan konsere gelenler, kurulan alkol standlarının önünde yine uzun kuyruklar oluşturdu. Fakat bu defa şaraplar Idil Biret konserindeki gibi bedava dağıtılmadı. Konserde bira ve şarabın bardağı 6 TL’den satıldı. Uzun kuyrukların ardından birasını-şarabını alan katılımcılar konseri izlemek üzere yerlerini aldılar. Saray’ın çimenlerine bira ve şarap kadehleriyle yayılan izleyiciler, ellerindeki kadehlerle avluyu adeta meyhaneye çevirdiler.

Kutsal Saray’ı ikinci defa meyhaneye çeviren Organizatör Hakan Erdoğan konserde DJ’lik yaparken, orkestranın tam da akşam ezanı okunurken çalmaya başlaması dikkat çekti. Ezana saygı göstermeyen orkestranın tutumu, ecdadın kemiklerini sızlattı.
Idil Biret konserinde Alperenlerin gerçekleştirdiği protesto gösterisi sebebiyle dünkü konserde Topkapı Sarayı çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Saray bahçesinde Çevik Kuvvet polisleri hazır bulundu.

ÜSAME KARAKIŞ / FAHRETTIN DEDE - VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.