18 Terörist Böyle Vuruldu!

Silvan’da yasak sürerken, polis telsizine yansıyan konuşmalar güvenlik güçlerinin kararlılığı ise telsiz konuşmalarına yansıdı.

Terör örgütü PKK’nın eylemleri, kazılan hendekler ve kurulan barikatlar nedeniyle dün sabah saatlerinde 3. kez sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan’da yasak sürüyor.


İlçeye, önceki gece sevk edilen ve yasakla birlikte 21 zırhlı araç ve 2 panzerle harekete geçen 180 özel harekat polisi ve 5 komando timi, Feridun, Mescit, Konak ve Tekel mahallelerini abluka altına aldı. Giriş ve çıkışlarına askeri tankların, yüksek binalarına ise keskin nişancıların yerleştirildiği ilçedeki operasyonlara, Diyarbakır’dan kalkan helikopterler de destek verdi. Operasyonlarda, terör örgütüne büyük darbe indiren güvenlik güçleri, 18 teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyon sırasında, müstakil bir evin çatısına çıkan özel harekat polisleri, burada asılı bulanan PKK flamasını aşağı attı.
 

"VURUN KAFİRE, ACIMAYIN"

Polisin kararlılığı, İHA’nın elde ettiği telsiz görüşmelerine de yansıdı. Telsizden güvenlik güçlerine hitap eden bir rütbeli, “Roketli 4. şahsı indirdik. Allah razı olsun. Vurun kafire, acımayın arkadaşlar. Vurun Allah için, şehitlerimiz için. Yanlarına kimseyi yaklaştırmayın. 2 keleşli şahsı indirdik, 2 roketli şahsı indirdik. Hepsini indireceğiz Allah’ın izniyle. Elinize kolunuza sağlık. Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun kanı yerde kalmasın. Arkadaşları gözlerinden öperim, ellerine sağlık devamını bekliyoruz” ifadeleri ile seslendi.
Öte yandan, ilçeye sevk edilen polisler dün akşam saatlerinde yeniden birliklerine çekildi. Yasağın sürdüğü ilçede bugün ise sessizlik hakim.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar