Alanında tek olan Türkiye Petrolleri de satılıyor

Türkiye'de devletin elindeki tek milli akaryakıt şirketi olan Türkiye Petrolleri (TP) özelleştirilerek, satılıyor. TP'nin özelleştirilmesinde son teklifler 30 Eylül'de alınacak.

Hükümet özelleştirme politikalarını aralıksız sürdürüyor. Türkiye'de devletin elindeki tek milli akaryakıt şirketi olan, kazancı milletin olan ve halkın "Türk Petrol" olarak bildiği Türkiye Petrolleri (TP) özelleştirilerek, satılıyor. 

Bünyesinde 300'ü aşkın istasyon bulunduran Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ'nin blok satış yöntemi ile özelleştirilmesinde son teklifler 30 Eylül 2016 tarihinde alınacak.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığının konuyla ilgili ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, şirketin yüzde 100 oranındaki hissesi blok satış yöntemi ile özelleştirilecek.

Kapalı zarf içerisinde teklif alma ve görüşmeler yapma suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek ihaleye, yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek.

TP Dağıtım AŞ ihalesine katılmak için yatırılması gerekli geçici teminat tutarı 10 milyon lira, son teklif verme tarihi ise 30 Eylül 2016 Cuma saat 17.00 olarak belirlendi.

 "Kazancı hepimizin olan milli akaryakıt şirketi" sloganıyla milletin hafızasına kazınmış bir kamu şirketi olan TP'nin büyük beğeniyle izlenen reklam filmi hafızalarda yer etmişti.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar