Şehit Polisin Kızı Yürekleri Dağladı

Şehit polis gümüş’ün kızının “babamı istiyorum” çığlığı yürekleri dağladı.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, zırhlı araç üzerinde bulunan silahın kazara ateş alması sonucu kasığından yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olan polis memuru Özgür Gümüş, törenle memleketine uğurlandı.

Dün akşam saat 22.30 sularında Ergani Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği lojmanları önünde zırhlı araçla bölge koruma görevini ifa eden Özgür Gümüş (30), zırhlı araç üzerinde bulunan silahın kazara ateş alması sonucu kasığından yaralanmıştı. Gümüş, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü.


Şehit polis memuru Gümüş için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan ile şehidin eşi Nalan, kızı Ayşe (5), oğlu Yusuf (3) annesi Ayşe, babası İsmail, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.
Tören, şehidin cenazesinin ambulanstan alınarak kalafata taşınması ile başladı. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, meslektaşlarının ailelerini ve ikametlerini korumak durumunda olduklarını söyledi. Taşdan, “İçerisinde bulunduğumuz süreçte, ilimizin huzur ve güvenliği ile genel asayişini tesis etmenin yanı sıra, kendi meslektaşlarımızın ailelerini ve ikametlerini korumak durumundayız. Bu da hangi zor şartlar altında görevimizi ifa ettiğimizi ve neler ile mücadele ettiğimizin en büyük kanıtıdır. Şehidim, gözün arkada kalmasın, geride bırakmış olduğun ailen ve dünyalar güzeli iki yavrun bu büyük teşkilata emanettir. Şehidimize Allah’tan rahmet kederli ailesine, yakınlarına ve tüm teşkilatımıza sabırlar diliyorum” dedi.
 

“BABAMI İSTİYORUM”

Konuşmaların ardından dini vecibeler yerine getirildi. Bu sırada, şehidin küçük oğlu Yusuf (3), yakını tarafından ellerini açarak babasına dua etti. Şehidin kızı 5 yaşındaki Ayşe ise tören esnasında sık sık, ağlayarak “Babamı istiyorum” çığlığı attı. Şehit kızının çığlıkları törene katılanların yüreklerini dağladı.
Törenin ardından şehit polis memuru Özgür Gümüş’ün cenazesi, son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Muğla’ya gönderildi. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar