Rahim Er

Rahim Er

Kan ve şarap

Kan ve şarap

Hani nerede o uluslararası camia? Irak işgalinde “uluslararası camia” diye bir söz uydurulmuştu. “Uluslararası toplum” da dendi. Güya bu camia ortak bir akılla hareket ederek Irak’a demokrasi götürüyor, diktadan kurtarıyordu. Sanki onu teşkil eden devletler, eşit oya sahiplermiş, biri hayır olmaz deyince her şey duracakmış gibi bir hava veriliyordu. Halbuki fareli köyde kavalcı ve diğerleri vardı.
Saddam Hüseyin’i devirme sebeplerinden biri nükleer silah evhamı idiyse diğeri Halepçe realitesiydi. Fikir namusuna sahip tarihçi, yarın “Olmert’in Gazze katliamı en az Saddam’ın Halepçe katliamı kadar hunharcaydı” diye yazacaktır. Amerika Kızılderililere, Lenin Ahıska Türklerine, Stalin Tatar Türklerine, Mao Uygur Türklerine, Hitler Yahudilere, Irak Türkmenlere, Makarios Kıbrıs Türklerine, Fransa Cezayir Araplarına, Miloseviç Boşnaklara, Saddam Kürtlere, Ermenistan Azeri Türklerine, İsrail Filistinlilere aynı kötülükleri yaptı.
Bir kısmı soykırım, bir kısmı katliam. Onlar, tarihin birer koyu kara levhası. Utanç vesikası. Faillerin bazısı faşist, bazısı emperyalist, bazısı komünist, bazısı Nazist, bazısı siyonist.
Olmert’in işlediği bu seri cinayetler, adına uluslararası camia denen fareli köyde cereyan ettiği halde kimsede çıt yok. Bu mezalim bir vahşet hortlaması, kanlı sahneler ekranlardan fırlayıp fırlayıp odalara, salonlara, masalara düşmekte.
Dünyanın karar patronları suskun. Belki yarın kara patronları da suskun olacak. Zulüm ise azgın. Bebekler, çocuklar, kadınlar füzelerle katlediliyor. Gazze’de katliam var. Gazze tarlaya dönüyor.
Fakat uluslararası camia kör.
İnsanlık umursamaz.
Rumlar, Kıbrıs’ta kanlı Noel yapmışlardı. Bir subay ailemizi küvette katlettiler. Şimdi Gazze’de bir başka kanlı Noel suçu ika edilmekte. Yüzlerce masum yavru vahşice öldürülüyor. Teknolojik silahlar, vicdansızlığın sembolü olmuş. Bu vahşet sahneleri tv ekranlarından odalara, salonlara, masalara fırlayıp fırlayıp düşerken yılbaşı gecesi milyonlarca dünyalı, bunlara bir maç gibi, pembe dizi gibi baktı. Şarap dolu kadehlerin birbirine tokuşturulmasıyla katliam sahneleri çakıştı. Bir yanda kan akıyordu. Bir yanda kan renkli şarap.
Ey insanlık, yeni seneye girdin diye huzur bekleme.
Sen huzuru hak etmiyorsun.
Zulmü seyreden ona ortak olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi