M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Ermeni Meselesi ve Biz

Ermeni Meselesi ve Biz

ABD'li tarihçi Christopher Jon Bjerknes, Yahudi asıllı olmasına rağmen ırkçı Siyonizme karşıdır. Bu zat "The Jewish Genocid of Armenian Christians" adlı 575 sayfalık bir kitap yazmış; Hıristiyan Ermenilere zulm eden Jön Türklerin Müslüman değil Yahudi olduğunu iddia etmiştir. Arzu edenler / jewishracism.com / sitesinden kitabın tamamını indirip tedkik edebilir.

Babtist Kilisesi üyesi ve eski savcı Samuel A. Weems (şüpheli bir şekilde ölmüştür.) "Armenia Secretst of a 'Christian' terrorist State" başlığını taşıyan bir araştırma kitabı yayınlamış olup bunda 19'uncu asırda ve 20'nci asrın başında bugün Ermenistan denilen coğrafyada Ermenilerin azınlıkta olduklarını, orada yaşayan Türkleri ve Müslümanları öldürüp kaçırarak ülkeye hakim olduklarını iddia etmektedir. Bu kitabın kısaltılmış edisyonunu 'İngilizce) internetten indirebilirsiniz. (Türkçe tercümesi 2006 yılında İleri Yayınları tarafından yayınlanmıştır. 390 s.)

Müslüman Türkiyeliler 80 yıldan beri planlı ve programlı bir şekilde şifahî kültüre yönlendirilmiş olduklarından, kendileriyle ilgili çok önemli ve hayatî araştırmalardan bile habersizdirler.

19'uncu yüzyılda bir İslâm şehri olan Erivan, Müslüman nüfusundan nasıl arındırılmıştır? Bu konuyu bilen kaç kişi çıkar Türkiye'de?

1915'te başlayan Ermeni tehcirinin iç yüzü nedir?

Ermenilerin bir kısmı, tebaası (uyruğu) oldukları Osmanlı devletine hıyanet etmiş midir?

Düşman ordusunu kurtarıcı gibi karşılayıp Müslüman ve Türk vatandaşlarına soykırım uygulamışlar mıdır?

Şu anda Türkiye'de ne kadar kripto Ermeni vardır?

Ermenistan ile aramızda yumuşama başladı. Cumhurbaşkanımız Erivan'a gidip maç seyretti. Maç bahane...

Ülkemizdeki bir kısım Ermeniseverler Ermenilerden özür dileme kampanyası başlattılar, imza topluyorlar. Peki, Ermenilerin de katledilen, kıyıma uğrayan Müslüman ve Türkler konusunda bizden özür dilemeleri gerekmez mi? Bu kampanyayı kim başlatacaktır?

Ermenistan'ın Türkiye'den toprak istediği gerçeğini bilmek için Ermenilik uzmanı ve tarihçi olmak gerekmez.

Ermeniler Türkiye'den tazminat da istiyor.

1915'te Ermeni tehcirine kimler karar vermiştir? Müslümanlar mı?Yahudi veya Sabataycı Jön Türkler mi?

Ermenistan Amerikalı savcı Weems'ın iddia ettiği gibi terörist bir devlet midir?

Fransa'da yasaklanmış olup başka ülkelerden yayın yapan aaargh sitesinde Arménichantage ismiyle üç aylık ilmî bir araştırma dergisi yayınlanmaktadır. Soykırım konusunu Ermenilerin nasıl abarttıklarını, nasıl dezenformasyon yaptıklarını açığa çıkartan, bu konudaki bir yığın yalan ve bühtanı çürüten bu dergiyi Türkiye'de kaç kişi okuyor?

Ermeniler, Ermeni meselesini kendi açılarından ele alan ve Türkiye'yi suçlayan on binlerce kitap yazıp yayınladılar. Biz Türkiyeliler ise onların 100'de biri kadar kendimizi savunamadık, onların abartılı tezlerini ve yalanlarını çürütemedik.

Bu şifahîlikle, bu kırsal kesim kültürüyle, bu cahillikle sonumuz iyi olmaz.

Gazzeli Üç Yetim Çocuk
1948'de başlayan Filistin faciası en kanlı şekilde günümüzde sürüyor. Sivil Müslümanlar öldürülüyor, camiler bombalanıyor, kadın ve çocuklar eziliyor.

Bendeniz 1960'dan bu yana Filistinlileri savunan, İsrail'i kınayan yayınlar yaptım. 1968'de BUGÜN gazetesinde Siyonistler aleyhinde bir kampanya başlatmıştım. İngiltere'den bir grup Yahudi Ankara'ya gelmiş ve bu konuda zamanın Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'a bendenizi ve gazetemi şikayet etmişti. Londra'da yayınlanan The Jewish Chronicle gazetesi bu görüşmeye bir sayfa ayırmıştı.

Filistin 1918'e kadar Osmanlı devletinin bir parçasıydı. Yetmiş iki milyonluk Müslüman Türkiye'nin Filistin konusunda yapması gereken çok vazifeler bulunmaktadır.

Rejimi bir kenara bırakalım. Rejim İsrail ile gizli anlaşmalar imzalamıştır. Bunların metni ve mahiyeti halka açıklanmamaktadır. Güya açıklanması devletin menfaatleri bakımından sakıncalıymış...

İsrail uçakları Konya'da talim yapmaktadır.

Türkiye İsrail'e, çeşitli bahanelerle milyarlarca dolar yardım yapmaktadır.

Rejimi bırakalım da, biz Müslüman halk bu konuda ne yapabiliriz?

Üç gün önce hatırıma bir konu geldi. Başlangıçta en az üç Filistinli yetimi himaye etmek.

Bu çocuklar Gazze cehenneminden çıkartılacak ve bir İslâm ülkesinde koruma altına alınacak, bakılacak, okutulacak, dinî terbiye verilecek.

Bunu Türkiye'de yapabilir miyiz? Ülkemiz bu iş için uygun değildir. Yetimler Türkçe bilmez...

En iyisi onları Suriye'de emin ellere teslim etmektir. Halep'te veya Şam'da muhterem ve güvenilir nüfuzlu bir Müslüman kişi bulunacak, onun vasıtasıyla yetimler ciddî bir kuruma teslim edilecek.

İşin çeşitli zorlukları var: Yetimler nasıl bulunacak?.. Gazze'den nasıl çıkartılacak?.. Suriye'de onlar hangi Müslüman kurumuna yerleştirilecek?..

Muhabere (yazışma) ile halledemezsem Suriye'ye gitmem gerekecek.

Bu hizmetin ve yardımın parasal yönü var. Bu para nasıl temin edilecek?

Diyelim ki, başlangıçta yetimler için on bin dolar toplandı. Bu işi organize eden kimse veya kimseler bu paradan kesinlikle yol parası, otel masrafı gibi kesintiler yapmayacaktır. Toplanan onbin doların tamamı yetimlere harcanacaktır.

Konuyu önce beş kadar dostumla müzakere edeceğiz. Gelişmeler hakkında sizlere ileride bilgi vereceğim inşaallah.

Yardım ve hizmet çorbasında bizim de azıcık tuzumuz bulunsun.

Sadece ağlamakla, protesto etmekle, lanetlemekle iş bitmiyor... Somut yardımlar, destekler gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi