Mustafa Selçuk

Mustafa Selçuk

Zavallı bir dünya

Zavallı bir dünya

Bugün ne ekonomi yazabilecek haldeyim, ne kriz... Günlerdir, evlerimizin içine kadar giren, yaşamaktan utandıran bir vahşet sergileniyor Gazze’de... Bebeler, biçare insanlar zalimce öldürülüyorlar. Onlarca, yüzlerce, binlerce... İsrail vahşet üzerine bina edilmiş bir devlet olduğu için, onlardan merhamet veya nedamet beklemek beyhude... Lakin koskoca bir dünya ve o dünya üzerinde bulunan onlarca devlet, bu vahşeti sadece seyrediyorlar. Arap ülkeleri, yanıbaşlarında feryad eden insanların, “sadece ölmemek için” yardım isteyen biçarelerin seslerine bigane. Dün gece BM Güvenlik Konseyi denilen “acizler heyetinin” toplantısını seyrettim, ibretle... Onlar orada “havanda su dövüp”, bir devletin cinayetlerine kılıf bulmak için çırpınırlarken, Gazze’de masum insanlar savaş makinelerinin altında ölüyorlardı.
***
Türkiye’nin dışında “siyasi ve kitlesel” bir tepki gösterilmemesi, Gazze’de yaşanan bu vahşetten daha vahim aslında... Diplomasinin duygusuz yüzünü kendilerine siper eden devletler -ırkı ve dini ne olursa olsun- insanların, sıkıştırıldıkları bir şehirde katledilmelerine ses çıkarmamayı yeğliyorlar. Minicik bebeklerin, okula sığınmış masumların, ambulanstaki yaralıların üzerine bomba yağdırılan bir şehirde insanlık can çekişirken, “Hamas da roket atmasaydı” diyerek “diplomasi” yaptıklarını zannedenler, aslında insan olmanın asgari şartını, “merhamet” duygusunu dahi kaybettiklerini gösteriyorlar.
***
İsrail’in vahşi saldırısına Başbakan Erdoğan’ın gösterdiği “insani ve sert” tepkiye dudak bükenler oldu bu ülkede... Adı büyük gazeteciler Başbakan’ın Hamas’ı desteklediğini söylemekten, “Araplar bile bu kadar sert tepki göstermezken Başbakan’a ne oluyor” demekten geri durmadılar. Şimdi ise tornistan edip, gazetelerinde, TV’lerinde “vicdan” gösterileri yapmaktalar... Bir yandan da “saldırı mı, harekat mı” diyeceklerini düşünüyorlar hâlâ... Neyse ki çıkarları ve korkuları vicdanlarının önüne geçmeyen siyasiler var bu ülkede... Ve, vicdanları acıtan bu vahşete tepki gösteren, oradaki masum ve biçare insanlara yardım için çırpınan milyonlarca insan...
Gazze’ye yardım için www.ihh.org.tr adresinden online bağış yapabilirsiniz. Zulme uğramış bir biçarenin yarasına merhem olabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Selçuk Arşivi