Turu Petkoviç kaptı..

Turu Petkoviç kaptı..

Sivas’ta nefesleri kesen bir yarı final izledik..
İstanbul’da son dakikada yediği golle turu Sivas’a bırakan Sivasspor evinde penaltılarla da olsa kazandı ve Türkiye Kupası’nda yarı finale kalan takım oldu..
120 dakika süren ve 2 takım futbolcularını da zaman zaman yorgunluktan adeta pestil haline getiren üst düzey bir müsabakaya şahit olduk. Maç kora kor geçti, ancak gol pozisyonu noktasında zengin değildi.
Akılda kalanlar, Arda’nın akıl dolu şık vuruşu, yine Sivas’ın Fransız futbolcusu Kamanan’ın Galatasaray ağlarıyla buluşan müthiş füzesi, yine Kamanan’ın ilk yarının son dakikasında direkten dönen şutu, bir de Musa’nın Sivas adına kaçırdığı pozisyon!..
Bunların dışında pek dişe dokunur gol sahneleri göremedik.
Mehmet Yıldız, uzatmaların son dakikalarında kırmızı kart gördü.. Eğer bu kart maçın bitimine 10 dakika kala görülseydi işi zora girerdi Sivas’ın!..
Evet, üst düzey bir mücadelenin sonunda iş geldi penaltılara kadar dayandı..
Penaltılarda da kaleci faktörü ortaya çıktı.. Galatasaray kalecisi Aykut’un bir penaltı kurtarmasına karşılık Sivas kalecisi Petkoviç 3 penaltı kurtarınca ve de Sivasspor’un diğer silahşörleri penaltıları gole çevirince, Sivas takımı turu geçen takım oldu.
Şunu da net olarak düşeyim.. Maçı Mustafa Kışlacık’la birlikte seyrediyoruz... Son penaltıda Kamanan topa öyle vurdu ki, yılların futbol takipçisi Mustafa Kışlacık; “50 yıldır futbol seyrediyorum, böyle bazuka görmedim, az gördüm” dedi.
Netice-i kelâm; bir hafta içinde Galatasaray’ı 2 defa mağlup eden Sivasspor ligde olduğu gibi kupada da yoluna devam ediyor..
.
Not: 88.4 frekansında yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “AK AKÇE” programının bugünkü konuğu MÜSİAD 3. dönem Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat..
Ömer Bey’le ayın ekonomik ve siyasi panoramasını masaya yatıracağız.. Saat: 17.05-18.30 www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi