Abdulkadir Özkan

Abdulkadir Özkan

Yahudi Lobisi bastırdıkça geri adım atılıyor

Yahudi Lobisi bastırdıkça geri adım atılıyor

İlk anda ortaya çıkan Davos Ruhu giderek hayattan elini çekiyor. Yani Davos Ruhu ölüyor.. Çünkü, Başbakanın canlı yayında toplantıyı terk etmesinin ardından daha yarım saat geçmeden, yapılan açıklama ile o ruhun anlık bir hareket olarak ortaya çıktığı intibaını uyandırmıştı ama buna rağmen milletin yüreği serinlemişti. Çünkü, milletimizin duygularına tercüman olunmuştu.. Ne var ki, aradan geçen her gün yapılan açıklamalarda işin cılkı çıkarılmaya başlandı.

İlk açıklamalarda Başbakan Yahudileri ve İsrail'i hedef almadığını, hedefinin ve öfkesinin sebebinin Moderatör olduğunu söyledi.. İyi de Gazze'de çocukları ve kadınları öldüren Moderatör değil İsrail devletiydi.. Bir bakıma İsrail devlet terörü sergilemiş, bunun sonucu ortaya bir soykırım çıkmıştı. Özellikle insanımızın öfkesinin sebebi ve milyonların meydanları doldurmasının sebebi işte bu katliam ve soykırımdı.

Bu arada Amerkikan Yahudi Lobisi daha ilk günden yaptığı açıklamalarla yöneticilerimizi sıkıştırmaya başladı.. Onların taktiği başkaydı.. ABDYahudi Lobisine göreTürkiye'de düzenlenen mitingler ve son olarak Başbakan'ın çıkışı özellikle Türkiye'deki Yahudilere karşı tepkilerin artmasına zemin hazırlıyormuş, hatta hayatları tehlikedeymiş. Halbuki böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Türkiye'de bugüne kadar bir tek Yahudi'ye karşı bile herhangi bir saldırı söz konusu olmamışken, ta Amerika'dan böyle bir tehlikenin dillendirilmesi öyle anlaşılıyor ki Türk yöneticileri köşeye sıkıştırmaya, geri adım atmaya zorlamaya yönelikti.. Bu açıklamalar etkili de oldu ve Başbakan Erdoğan başta olmak üzere Hükumet adına açıklama yapan bakanlar birbirini takip eden açıklamalarında "Bu ülke asla Yahudi düşmanı olmadı" "Yahudi vatandaşlarımın tekminatı benim" demeye başladılar.. Halbuki bunu tekrarlamaya gerek yoktu. Bırakın bu ülkede Yahudi düşmanlığını İspanya'dan kovulan Yahudilere kucak açmış bir ülke ve milletiz. Eğer bunu ABD'deki Yahudi Lobisi ve dünya Yahudileri bilmiyorlarsa bizim kendimizi parçalayıp durmamızın anlamı olabilir mi?

İşin garip tarafı Cumhurbaşkanı Gül bile Suudi Arabistan'a hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında benzer sözleri söylemeye kendisini mecbur hissetmiş olmasıdır. Demek istediğim o ki, Davos Ruhuna yönelik alkış kamuoyunda sürerken öbür yandan ülkeyi yönetenlerin birbirini takiben yaptıkları açıklamalarda sürekli geri adım atıyorlar.. Onlar geri adım attıkça da muhalefet haklı olarak üzerlerine gidiyor. Bu bakımdan bazı AKP'liler muhalefete kızmak, hatta bazı yazılarımız üzerine bize gönderdikleri mesajlarla hakaret etmek yerine gelişmeleri takip edecek olurlarsa başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, "O Davos'taki kükreme neydi, şimdiki açıklamalarınız ne anlama geliyor?" diye sorma ihtiyacı duyarlardı.

Doğrusunu söylemek gerekirse son açıklamalar sıkmaya başladı.. Eğer bu işin sonu İsrail ve dünya Yahudilerinden özür dilemeye kadar varacaksa önce Türk milletinden özür dilenmesi gerekiyor. Çünkü, son gelişmeler insanda kandırılmış olduğu duygusunu uyandırıyor. Çünkü, Davos'ta yaşananlar İsrail'in katliamlarına duyulan bir tepkinin ürünüydü. Bunun ne Türkiye'deki ne de dünyanını çeşitli köşelerindeki Yahudilerle bir alakası vardı. Ancak, Amerika'daki Yahudi Lobisinin başını çektiği kampanya gösteriyor ki, öfkenin sadece İsrail ile sınırlı kalması haksızlıkmış. Çünkü, bir kez olsun İsrail katliamına karşı bir tepki sergilemediler, bir kınamaları dahi olmadı. Bu sessiz halleri ile İsrail katiamına zımnen destek olanların bugün ortaya çıkıp Türkiye'deki Yahudilerin tehlikede olduğu gibi bir takım zırvaları dile getirmeleri ve bu zırvalar karşısında Davos fatihlerinin de hergün bir adım geri atmaları insanı üzüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulkadir Özkan Arşivi