Rahim Er

Rahim Er

İsrail ordusu dingonun çiftliği mi?

İsrail ordusu dingonun çiftliği mi?

Mahkemeye sevk etmedikten sonra inandırıcı olmaz

Son günlerin gündem teşkil eden maddelerinden biri, İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Avi Mizrahi’nin uluslararası bir toplantıda yaptığı saldırgan konuşma oldu. Adı geçen, iki hafta aradan sonra Türkiye başbakanına karşı bir şeyler demeyi yeni ancak düşünebilmiş. Şu yaptığıyla büyük bir devlette bir tabura ancak kumanda edebileceğini gösteren bay general, başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aynaya bak diyor. Anlıyorsunuz, katil sensin demekte. Bu diklenmesini de birtakım hezeyanlarla desteklemeye çalışıyor. Tarihte Ermenileri, şimdi de Kürtleri kestiniz. İsrail’i Filistin’de işgalcilikle itham ediyorsunuz, asıl siz Kıbrıs’ta işgalcisiniz...
Bu lafları ilk işittiğimizde sayın Erdoğan’ın bizzat cevap vermesinden endişe ettik.
Devâsâ bir ülkenin başbakanı, bir cücenin bir mikrofon sarhoşluğuna muhatap olmamalıydı. Öyle de yapıldı. Onun yerine devlet harekete geçti. Hariciyemiz, elçilerine protesto notası tebliğ ederek malumat verin dedi. Genelkurmayımız, İsrail genelkurmayının sanki ifadesini aldı.
Türk genelkurmayına cevapları, kaçak dövüş kıvırtması:
-O sözler, kendisine ait, İsrail ordusunu bağlamaz.
Herhalde dışişlerimize verecekleri de benzeri savunma olur. Peki adama demezler mi, İsrail ordusu Dingo’nun çiftliği mi ki isteyen, istediği zaman, istediği devlete dişlerini göstersin?
Bir hadise yaşanmış, taraflardan cumhurbaşkanı hemen özür dilemiş. Karşılıklı yatıştırıcı beyanlarda bulunulmuş. Aradan iki hafta geçmiş. Özür dileyen cumhurbaşkanın bir subayı kalkmış hakaret üstüne hakaret yağdırıyor. Bu durum, İsrail’in samimiyetini sorgulama ihtiyacını doğurmuştur. Skandalın bir tesadüf olduğunu kabul edecek saf bir Türk vatandaşının mevcut olduğunu sanmasınlar.
Kendi görüşüymüş!
O zaman iki devlet arasında krize yol açan başına buyruk generalini görevden alarak askerî mahkemeye sevk et! Bunu beklemek hakkımızdır. Bu yapılmadıktan sonra Türk kamuoyunun kanaati değişmez. Eğer hemen görevden alıp mahkemeye sevk ederlerse bir Yahudi fundamantalistinin işgüzârlığıymış diye düşünürüz.
Ama beklediğimizin gerçek olması zor görünüyor.
Sahibinin sesi konuşturularak iç soğutuldu.
Fakat bu sözler not edildi.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi