Rahim Er

Rahim Er

Sağlam Diyarbakır

Sağlam Diyarbakır

Maraş kahraman oldu, Antep gazi, Urfa şanlı. Haklarıydı, haklarına kavuştular. Peki Diyarbakır ne olmalı, hangi sıfatla yüceltilmeli?
Diyarbakır bunu hak etmedi mi?
Bize göre evet.
Diyarbakır, nice senelerdir oyunlara, ihanetlere, işkencelere, ihmallere malzeme ve mekân yapıldı. Birileri “başkent” dedi, 70’li yıllarda oraya girilemedi. Birileri kurtarılmış bölge olarak sundu, 80’lerde 90’larada çok küresel çark döndü. Bir büyük oyun oynandı. Birileri, kan üzerinden, bu yurdun Kürt ve Türkü üzerinden zengin oldu. Onlara Ergenekon dendiğini henüz öğreniyoruz. Bir hatırlayınız, Eşref Bitlis, Gaffar Okkan ve kim Diyarbakırlıyı anlamaya çalıştıysa, kim şalı kaldırmaya kalkıştıysa canından oldu.
Olansa Diyarbakır’a Diyarbakırlıya oldu.
Hususi teşebbüs gelemedi.
Biraz imkân bulan gitti.
Çevredense sürekli göç aldı. Her şehrin, dertleri azalırken Diyarbakır’ın derdi her gün daha çoğaldı. Bugüne kadar Diyarbakır’a çok masallar anlatıldı. Diyarbakırlı gündüz gözüyle pembe rüyalar gördü. Filistin engelleri aşabilse, Suriye yapabilse, Kuzey Irak yerinden kalkabilse Türkiye ile bütünleşecekken Diyarbakır, bu mülkün tefriki gayrı kabil bir mübarek parçası kendi özünden koparılmak istendi.
Ama.
Şimdi öyle anlıyoruz ki.
Diyarbakır artık uyandı, Diyarbakırlı kendine geldi, artık masal dinlemeyecek. Maval dinlemeyecek. Safsata dinlemeyecek. AK Parti mitingi bizde bu kanaati uyandırdı. Bırakınız lütfen yok 2004’te şu kadar insan vardı, 2007’de bu kadar, yok Başbakan şunu dedi ama, bunu demedi gibi sözleri. Diyarbakır o gün bir insan seli şeklinde orada mıydı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını dinliyor, heyecanla, alkışlarla sloganlarla destek veriyor muydu? Evet! Öyleyse ötesiyle uğraşmayın. Diyarbakır’da devrim oluyor. Diyarbakır, aklıselimle buluşuyor.
Diyarbakır’da cumartesi günü bir diriliş yaşandı.
Diyarbakırlı kendi Başbakanını dediği ve demediği ile anladı.
Gönülden gönle muhabbetler aktı.
Görüşümüz o ki.
Şayet sayın Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden önce bu şehrimize bir kere daha giderse, son mitingi burada yaparsa AK Parti, Diyarbakır ve elbette Türkiye kazanır. Huzur, kardeşlik kazanır, yarınlarımız kazanır. Yeni bir dönem başlar.
O zaman Diyarbakır bir unvanı hak eder.
O zaman yarışma yapılır, en layık isim bulunur.
Biz şimdiden şu ismi teklif ediyoruz:
“Sağlam Diyarbakır”.
Diyarbakır, “Sağlam Diyarbakır” olmalı.
Dicle Üniversitesinin ismi.
“Sezai Karakoç Üniversitesi” yapılmalı.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi