Garip bir takım..

Garip bir takım..

Düşündüm, taşındım, böyle bir başlık buldum.. Garip ya da enteresan!..
Bir haftası diğerine uymuyor.. Kazanılacak maçları kaybediyor.. Çok daha zor müsabakalarda ise terminatör kesiliyor..
Evet, bahsettiğimiz takım Fenerbahçe..
Muhabbete uygun bir misalle süsleyelim yazımızı..
İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a çok kötü bir oyun neticesinde 2-0 yeniliyor.. Ardından Kadıköy’de Hacettepe’ye 7 gol atıyor.. Daha sonra Ankara’da Gençlerbirliği’ne 1-0 kaybediyor.. Son olarak da lig lideri Sivasspor’u Saracoğlu’nda 4’lüyor..
Fenerbahçe’nin ayarını bulabilene tek kelimeyle aşk olsun!..
Neyse.. Maça dönelim isterseniz.. Fenerbahçe son haftaların en güzel oyununu çıkardı.. Alex, Emre, Gökhan Gönül, Önder, Lugano, Uğur Boral ve Semih ikişer kişilik futbol oynadılar..
Sivasspor da aslında fena değildi.. 2 kere öne geçtiler, vaziyeti idare edemediler.. Mehmet Yıldız şansla karışık bir gol atmasına rağmen Lugano-Önder ikilisinin arasında kayboldu.. Aragones, Kamanan’a da alan markajı uygulatınca, Fransız futbolcu, çareyi uzaktan şut atmakta buldu ama netice çıkmadı.
Evet, Fener takımı büyük maçların ekibi olduğunu bir kere daha gösterdi.. Uğur Boral sol kulvarı otoban gibi kullandı.. Sivas defansının çökmesine sebep oldu.. Bence maçın en birinci kahramanlarındandı!.. Semih, şahane bir gole imza attı.. Bir de asist yaptı.. Ve bir kere daha gösterdi ki bu takımın gerçek santforu Güiza değil, kendisidir.. Alex, Fenerbahçe’nin vazgeçilmezi olduğunu herkese gösterdi.. Diego Lugano hırsıyla oynuyor.. Bu sezon attığı gol 6’yı buldu.. Böyle giderse sadece Juventus değil, pek çok Avrupa ekibi Lugano’yu transfer için sıraya girebilirler..
Fener yöneticileri Uruguay’lının imzası için işi sıkı tutmalılar.. Yoksa kuş uçar, benden söylemesi..
Fenerbahçe, müsabakayı eğer “hentbol” maçına çeviremediyse, başka bir deyişle Sivasspor ağlarına 7-8 gol bırakamadıysa, sebebi Sivas müdafasının dev stoperi Bilica’nın muhteşem oyunudur.. Brezilyalı yıldız topçu, Fenerbahçe’nin pek çok atağını başlamadan bitiren isim oldu.. Belki soran olabilir, “Peki, 4 gol yiyen bir takımın stoperi ya da liberosu nasıl muhteşem oynar?” diye!.. Evet, Bilica herşeye rağmen Sivas defansını toparlayan isim oldu.. Ancak Sivasspor’da başka Bilica’lar olmayınca, işler sarpa sardı.. Bilica da neticede bir insan.. Süpermen değil ya!..
Netice-i kelâm; müsabaka sonrası sevinen taraf İstanbul’un Sarı-Lacivertlileri oldu.. Şu an, lider Sivasspor’la Fenerbahçe’nin arasındaki puan 5’e indi.. Fener Sivas’a kaybetseydi fark 11 puana çıkardı, ki ondan sonrası “yandı gülüm keten helva” olurdu..
Fenerbahçe’nin lider Sivasspor’u 4-2 mağlup etmesi fevkalade önemli..
Kutluyorum Sarı-Laciverti ekibi..
¥
TAZİYE.. Diş Hekimi Nusret Saruhan.. Kendisiyle rahmetli babamın cenazesinde görüşmüştük.. Taziye için Fatih Camii’ne gelmişti.. Meğer son defa görecekmişiz..
Nusret Saruhan, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Saruhan kardeşimin amca oğlu.. Benim de 20 yıllık kadim dostum..
Güzel hasletlerin pek çoğunu üzerinde toplamış birisiydi Dr. Nusret Saruhan!.. Ahlâklıydı. Tevazu sahibiydi.. Mesleğinin ustasıydı.. Hepsinden önemlisi iyi bir mü’mindi..
1990’lı yıllar... Fatih Camii çevresinde, Hacılar Kahvesi’nin önünde, Ayakkabıcı Hoca’nın dükkânının içinde ne sohbetlerimiz olurdu.. İhtiyar Malta Çarşısı bunlara şahittir.. Bir de, Mimar Veysel.. Mimar Yüksel.. Marangoz Akif.. Biraderim Lami Özey, vs..
Perşembe günü ani bir haber geldi ve Nusret kardeşimin Rahmet-i Rahman’a kavuştuğunu öğrendim.. Çok üzüldüm.. Ancak elden ne gelirdi ki?..
0, Rabbi’ne kavuştu.. Tıpkı babam gibi.. Araları bir hafta..
Dr. Nusret için böyle bir taziye yazısı yazacağım aklıma gelmezdi..
Bu da bizim mesleğin cilvesi..
Mekânı cennet olsun Nusret Saruhan’ın!.. Allah (cc) ona rahmet etsin..
Kederli ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum..
¥
NOT: 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül Fm’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafiri AK Parti Yalova-Esenköy Belediye Başkan adayı Özer Kaptan..
Başkan adayı Kaptan’la yazları 60-70 bin nüfusa ulaşan Esenköy’ün bugününü ve yarınını konuşacağız..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi