Sporcu başkan adayı Tellioğlu

Sporcu başkan adayı Tellioğlu

Perşembe günü Büyük Birlik Partisi'nin organize ettiği Çırağan Sarayı Mabeyn Salonu'ndaki kahvaltılı basın toplantısına katıldım..
Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu programın şeref misafiriydi.. Ayrıca BBP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevdet Tellioğlu, İl Başkanı Kazım Ayaydın ve diğer yöneticiler de hazır bulundular..
Cevdet Bey İstanbul için neler düşündüğünü anlattı.. “Türkiye için değişim vakti” sloganıyla yola çıkmış Tellioğlu..
Cevdet Tellioğlu Trabzonlu.. Doğal olarak her Trabzonlu gibi Trabzonspor taraftarı.. Ancak aziz İstanbul’a talip olduğundan dolayı İstanbul takımlarına da saygılı, hatta sevgi dolu da!.. Belediye kökenli.. Pek çok yerde çalışmış.. Kartal Belediyesi Başkan Danışmanlığı ve Medya İlişkileri Direktörlüğü.. TRT Genel Koordinasyondan Sorumlu Genel Müdür Müşavirliği.. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı.. İBB İstanbul Asfalt San. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği.. İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği.. İBB Hamidiye A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği.. Türkiye Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği.. Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği.. TÜREV Türkiye Engelliler Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği vs..
Tellioğlu’nun projelerinin bir kısmı satırbaşlarıyla şöyle..
Yoksulluğun, yolsuzluğun, işsizliğin ve pahalılığın çözümü yerel yönetimler.. Her belediye bir anonim şirket kuracak.. Her aile, şirkete, sadece 1 kuruşa ortak olacak.. Şirket, her aileye bir kart verecek ve bu kartla, gıda, giyim, yakıt harcamaları, çok ucuza gelecek.. Bireysel kazanç fazlası ‘Nuh’un Gemisinde’ birikecek.. Bu birikim yoksula, işsize destek olarak geri dönecek.. Şehir enstitülerinde gençler meslek edinecek.. Toplumsal kalkınma gerçekleşecek. Üretim peronları, montaj evleri ile istihdam sorunu bitecek.. Üretim yerelden yeniden başlayacak.. Sokaklarda dev ekranlarda, ihaleler canlı izlenecek.. Halkın denetimiyle birlikte belediyelerde yolsuzluk bitecek.. Evet, anlattıkları ciddi projeler.. İlgi çeken şeyler.. Dilerim Allah gönlüne göre verir.. Kendisi için ne hayırlıysa o olur..
Ardından Muhsin Başkan aldı mikrofonu.. 0 da yerel seçimler için bir panorama çizdi.. Özellikle de Sivas’ta belediye başkanlığı için iddialı olduklarını ifade etti.. Türkiye’deki seçmenin günlük olayları değerlendirerek rey verdiğini söyledi.. Başkan Yazıcıoğlu kibar bir insan!.. İş olsun diye muhalefet yapan birisi de değil.. Kendine göre hükümetin yanlışlarını masaya yatırıyor.. Bunu yaparken de hakarete varmayan bir üslup takınıyor.. Her yaptığı konuşmada özlenen siyasetçi profilinden misaller veriyor..
Çırağan’daki değerlendirmesi esnasında bir rakamı eksik ya da yanlış telaffuz etmesine, “zurnanın son deliği” olduğuna kanaat getirdiğim bir basın mensubundan müdahale geldi.. Ukala zurna, Muhsin Beye akıl verir biçimde ve de nezaket sınırlarını zorlayarak “sen onu bilmiyorsun, o işin aslı böyle” şeklinde bir değerlendirme yaptı.. Tabii Muhsin Başkan yukarıda da ifade ettiğim gibi beyefendi bir kişi olduğu için gülümsemekle yetindi.. Zurnayı bozmadı.. Adam güya Muhsin Yazıcıoğlu’nun üzerinden AK Parti’ye vuracak, Yazıcıoğlu’nu da aklı sıra gaza getirecek.. Derdi o.. Takıyyeci AK Parti diyor!.. Bereket, Yazıcıoğlu uymadı o gazeteci kılıklı fütursuz zurnaya!.. Evet, değerli dostlarım.. Maalesef mikserler iş başında.. Ve ne yazık ki bunlarla zaman zaman aynı çatıyı, aynı mekanı da paylaştığımız oluyor.. İki kelime etsen nefesine yazık.. En iyisi “Allah ıslah etsin” deyip yola devam etmek.. Muhsin Yazıcıoğlu ve ekibine başarılar diliyorum..
Cevdet Tellioğlu’na da aynı şekilde.. Bir enteresan duruma daha parmak basıp yazımı bitireyim.. Sokağa çıksanız 50 kişiye Muhsin Yazıcıoğlu’nu sorsanız, 45’i dürüst, namuslu, efendi adam, der!.. BBP için, iyi parti der.. Ancak bu tespitler nedense oya tahvil olmaz!.. Bu da işin anlaşılamayan açmazı..
FİNAL BELLİ GİBİ..
Türkiye Kupası yarı final ilk maçları oynandı.. Beşiktaş Ankaraspor’u Ankara’da 3-1'le geçti.. Beşiktaş adına güzel goller atıldı.. 3 gol de hazırlanış ve yapılış itibariyle nefisti.. Holosko’nun füzesi mükemmeldi, estetiği de jeneriklere girebilecek şekildeydi.. Delgado’nunki de aynı şekildeydi..
Uzaktan ve hedefini bulan bir şuttu.. Hele Yusuf’un golü?.. Ustalara yakışan cinstendi..
Ankaraspor’da kan kaybı sürüyor.. İlk golü penaltıdan bulmalarına rağmen güçleri nisbetince mücadele ettiler.. Fevkalade bir durum olmazsa da bu skorla kupaya veda ettiler..
Fenerbahçe ise Sivasspor’un rakibiydi.. Sarı-Lacivertli ekip 4 gün önce oynadığı ve 4-2 kazandığı maçın bir nevi rövanşı olan müsabakayı da 3-1 kazanmasını bildi.. Fener adına kaçırılan pek çok gol vardı..
Peki 3-1’lik netice finale kalmak için yeterli mi?.. Zor tabii.. Rövanşın Sivas’ta olması ve ev sahibi takımın gol yemeden atacağı 2 golün tur için yetmesi maçın kolay olmayacağının göstergesi..
Lakin işin içinde 26 yıllık kupa hasreti var.. Fenerbahçe bakalım bu hasreti dindirebilecek mi?..
Netice-i kelam; Sivasspor gibi ligin zirvesine oturmuş bir ekibe karşı üst üste 2 galibiyet alan Fenerbahçe’nin bana göre tur şansı daha yüksek..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi