Tarih kokan şehir Hatay... Salonlara sığmayan radyo Lalegül FM...

Tarih kokan şehir Hatay... Salonlara sığmayan radyo Lalegül FM...

MÜSİAD’ın Genel İdare Kurulu buluşması 6-7 Mart tarihinde ülkemizin şirin köşelerinden biri olan Hatay-MÜSİAD’ın merkezi İskenderun’da yapıldı.. Dolayısıyla İstanbul’dan ve Türkiye’nin pek çok yerinden gelen ve sayıları yaklaşık 200’ü bulan MÜSİAD dostları İskenderun’da buluştular..
MÜSİAD’ın GİK’lerinde hükümetin bir üyesi her zaman davet edilir.. Bu defa da Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve bürokratları tam tekmil olarak katıldılar.. Sıkıntıları dinlediler.. Özellikle gümrük mevzuatı hakkında açıklamalarda bulundular.. Önemli şekilde karşılıklı bilgilendirme oldu..
Hatay-MÜSİAD’ın Başkanı Fatih Tosyalı memleketimizin önde gelen işadamlarından.. Ağabeyi Fuat Tosyalı ile birlikte “çelik” ticareti yapıyor.. Pek çok fabrikaları var.. Hayır hasenadda öncü kuruluşlardan!.. 0kullar, dershaneler, yardımlar, vs.. Sadece İskenderun ve Hatay’ın da değil, bölge insanların hemen hepsinden hayır dua alan kişiler.. Allah sayılarını artırsın..
Fatih Tosyalı misafirlerini rahat ettirmek için elinden gelen her şeyi gösterdi.. Kendisine bir kere daha bu sütundan teşekkürlerimi yolluyorum..
MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları, üyeler ve MÜSİAD’ın bu etkinliğine katılan gazeteci dostlar, iki gün müddetince İskenderun’u ve Hatay’ı tanıma imkanı buldular..
Katılımcıların önemli bir kısmı Cumartesi günü Halep’e geçtiler.. Biz ise Pazar günü başka bir programımız olduğundan gruptan ayrılmak zorunda kaldık.
Seyahatte Türkiye Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü değerli kardeşim Nuh Albayrak’ta vardı.. Nuh Albayrak’la beraber olduğunuz vakit gezinin lezzetine bir başka şekilde varıyorsunuz.. Nuh kardeşim fotoğraf ustası.. Sağolsun, o yanımda olunca bana iş düşmüyor..
Hatay.. Bölge insanının kulladığı ismiyle Antakya..
Sırtını Habibi Neccar dağına yaslamış ve o dağın eteklerinde kurulmuş, görüntü itibariyle de Bursa’yı andıran bir güzel şehir..
Tarihin derinliklerinden gelen pek çok medeniyete zamanımıza kadar köprü olmuş bir güzel şehir.. Tam bir mozaik görüntüsü var Hatay’da!.. “Müslüman, Hıristiyan, Yahudi, Ermeni” birlikte yaşıyor Antakya’da..
Halik-i Zülcelal’in gökdeki yıldızlar gibi dünyanın her yerine serpiştirdiği veli kullarından Antakya’da da var.. Kırıkhan ilçesi yakınlarında medfun bulunan “Âriflerin Sultanı, Muhakkiklerin Serdarı” olarak bilinen ve bölgenin en önemli manevi dinamiklerinin başında gelen Bayezid-i Bestami Hazretleri..
Makamını ziyaret ettik.. Huşu bulduk.. MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Ehlullahtan Hüdaverdi Çakır’la, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Görenoğlu’yla, Genel Sekreter Dr. Nihat Alayoğlu’yla, Nuh Albayrak’la, gazetemiz yazarlarından Hüseyin Öztürk’le ve diğer arkadaşlarla birlikte duygulu anlar yaşadık..
Ardından Hatay’a (Antakya) geçtik.. 0 gün Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Hatay Mitingi vardı.. Ve biz Hatay’a ulaştığımızda miting yeni bitmişti.. Hatay’da bir de sürprizle karşılaştık.. Hatay’ın kıymetli evladı ve şu an Bursa’da yaşayan işadamı Abdüssamed Sürmeli bizi karşıladı.. Sürmeli aynı zamanda Bursa-0smangazi Belediye Başkanı ve şu anda da AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Recep Altepe’nin de eniştesi..
Abdüssamed kardeşim, miting münasebetiyle Hatay’a gelmiş ve bizden de haberi olmuş.. “Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur” misali, kucaklaştık!.. Hepberaber ismini Allah dostu Habibi Neccar’dan alan Hatay’ın en eski ve en ulu camilerinden olan ve de Abdüssamed kardeşimin de babasının 7 yıl imam hatipliğini yaptığı Habibi Neccar Camii’ni ve Habibi Neccar mübareğinin Kabri Şeriflerini ziyaret ettik..
Ardından AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin kafilemize Hatay sofrasını da içine alan bir akşam yemeği verdi.. Hatay’ın sembolü olan “künefe”nin tadına bakıldıktan ve Hatay’ı sembolize eden tarihi “Uzun Çarşı” da gezildikten sonra Hatay’a veda ettik..
Son olarak şunu belirtmem de yarar var.. Şayet Hatay’ı görmeyenleriniz varsa en kısa zamanda bu şehri ziyaret etsin.. Özellikle de tarih meraklıları..
¥
Pazar günü ise yine önemli bir toplantıdaydım.. Bağcılar 0limpik Spor Kompleksi’nde benim de programcısı olduğum Lalegül FM’in organize ettiği “Mevlid Kandili Özel Programı” icra edildi.. Aynı zamanda Lalegül FM’in kuruluşunun 3. yıldönümüydü..
Bir başka ifadeyle dinleyicilerle buluşma ve kucaklaşma hadisesiydi.. Ve aynen de öyle oldu..
Değerli okuyucularım, size bütün samimiyetimle söylüyorum ki, Bağcılar Bağcılar olalı ve de 0limpik Kompleks kurulduğundan bu yana, böyle bir kalabalık görmedi.. Bunu ben değil, o tesisin idarecileri söylüyor.. İçeride belki 10 bin kişi vardı.. Bu kalabalığın belki de beş misli dışarıda kaldı..
Sunuculuğunu Ömer Çelik ve İbrahim Soydan Erden’in yaptığı programda sanatçılar günün mana ve ehemmiyetine uygun eserlerle kalabalığı coşturdular.. Ahmed Mahmud Ünlü Hoca, Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca, Ömer Döngeloğlu Hoca, Allah(cc) ve Rasulullah(sav) sevgisini ihtiva eden konuşmalar yaptılar..
Bahçelievler Belediye Başkanı 0sman Develioğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, gazetemiz Vakit’in Müessese Müdürü Nuri Karahasanoğlu, gazetemiz dış politika yazarlarından Mustafa Özcan, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak, Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Kabakçı, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan adına yönetim kurulu üyesi Şevket Can Tülümen, Spor A.Ş. eski Genel Müdürü, TFF temsilcisi, işadamı Ayhan Bölükbaşı, programın sponsorları; Dizayn Makina Genel Müdürü ve İTO Meclis Üyesi Necmettin Öztürk, Fuzul Otomotiv Genel Müdürü Zeki Akbal, İkbal Turizm Genel Müdürü Kadir Ümit Bulut, Bizim Aktar Genel Müdürü Yunus Ersin, Er-Pa yönetim kurulu başkanı Hüseyin Erdem Ede, Yeşil Vadi Arsa 0fisi yönetim kurulu başkanı Rafet 0rhan, Lalegül FM yöneticileri İlyas Şişik, Mehmet Kaya, Mustafa Bahçıvan ve bendenizin de içinde bulunan tüm Lalegül FM programcıları ve de çalışanları da bu anlamlı günde hazır bulundular..
Toplantı, şuurlu insanların oluşturduğu bir kalabalıktan müteşekkildi.. Coşkuluydu.. Ve de sessizdi.. Öyle alışılagelmiş bağırtı çağırtı yoktu..
Lalegül FM’e yakışır ciddiyetdeydi..
Sebep olanları, emeği geçenleri kutluyorum..
Hepsinden Allah razı olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi