Mehmet Şeker

Mehmet Şeker

Kılıçdaroğlu'nu harcayan muhabir

Kılıçdaroğlu'nu harcayan muhabir

Projeler, planlar, dosyalar, yolsuzluk iddiaları, vaatler... Seçimi kazanmak için elde her ne malzeme varsa, hepsi bir anda önemini kaybetmiş, kenara itilmiş oldu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı değerli siyaset adamı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta “İstanbul'da su pahalı satılıyor” açıklaması yapınca, bir muhabir, elindeki mikrofonu Kemal Bey'e uzattı ve sordu:

“İstanbul'da suyun metreküp fiyatı ne kadar, biliyor musunuz?”

***

Kılıçdaroğlu, Kanal 7 muhabiri Ahmet Gemici'nin bu sorusunu duymamış gibi davrandı.

Başka konular üzerine konuştu.

Suyun fiyatı sorulmuştu, Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“İstanbul'da şimdi ön ödemeli su sayacı kullanılıyor ve bakım parası alınıyor. Şu soruyu soruyorum ve lütfen Kadir Topbaş'a sorun. Ön ödemeli sayaçlarda bakım parası niçin alınıyor? Ve bu para az bir para değil. Bu parayı eğer birisi alıyorsa o zaman ikinci soruyu soralım. Bu ön ödemeli su sayaçlarının garantisi yok mu? Madem ki belli bir süre bakım garantisi veriliyor. O zaman vatandaşlardan niçin 39 liraya varan para alıyorlar?”

***

Daha önce “İstanbul'da ekmeğin fiyatı pahalı, biz gelince 40 kuruşa indireceğiz” demişti.

Belediye Başkanı Topbaş ise “Biz zaten ekmeği 40 kuruşa satıyoruz” deyince söz tükenmişti.

Şimdi de suyun fiyatını yüksek bulan ancak ne kadar olduğunu bilemeyen Kılıçdaroğlu, sayaç kirası olarak 39 liradan bahsedince, yine belediyeden açıklama geldi.

***

“Aylık 10 metreküpe kadar su kullanan bir abonenin ödediği bakım bedeli 2,13 liradır. En pahalı bakım bedeli ise 4,79 lira ile sanayi ve şantiye kullanımları içindir.

Kartlı Su Sayacı kullanan konut abonelerimizden ise aylık, 10 metreküpten fazla kullansalar bile 2,13 lira bakım bedeli tahsil edilmektedir.

39 lira alındığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Ayrıca, tüketimi olmayan abonelerden bakım bedeli alınmamaktadır. Yazlıkçı abonelerden ise bakım bedeli 4 aylık süre için alınmakta, diğer aylarda alınmamaktadır."

***

Ülkenin en büyük şehri İstanbul'u yönetmek üzere aday oluyorsunuz, ekmeğin ve suyun kaç liradan satıldığını bilmiyorsunuz.

Fiyatını bilmediğiniz halde pahalı satıldığını iddia ediyorsunuz.

Kaç para diye sorulunca da konuyu başka yere çekiyorsunuz.

Sonra da “hesap adamı” geçineceksiniz, öyle mi?

“Yok ben sonradan değil, önceden hesap adamıydım... Bu koca şehre aday olunca her şeyi karıştırdım, kafamdaki bütün rakamlar birbirine girdi” deyin de kurtulun.

Hiç değilse ne kadar zorlandığınızı, kafanızın karıştığını anlamaya çalışırız.

***

Bir hafta sonra aynı sahne tekrar mı yaşandı, yoksa aynı görüntüleri bir daha mı gösterdiler, ne oldu anlayamadım.

Önceki akşam Ahmet Gemici, yine Kılıçdaroğlu'na aynı soruyu soruyordu.

“Pahalı dediğiniz suyun fiyatı kaç para?”

Cevap yok... Şaşılacak bir şey ama gerçekten cevap yok. Yanında bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin müdahale ediyor, aynı soru ona sorulunca yine cevap alınamıyor.

Susma hakkını kullanan sanıklar gibi davranan ve kameralardan kaçarken “Söylemek zorunda mıyım? Söylemiyorum” diyen adamlar görüyoruz karşımızda.

Bu muhabir, bir tek soruyla, CHP'ye İstanbul'da en az beş puan kaybettirecek, haberiniz olsun. Ekmeğin ve suyun fiyatını da bir an önce öğrenin. Artık ne işe yarayacaksa!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Şeker Arşivi