Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

En hakiki mürşid Hurşit!

En hakiki mürşid Hurşit!

Kılavuzu Hurşit olanın gideceği yer belli.
Bakalım daha hangi hatıralar çıkacak ortaya?
Balbay’ın sildiğini sandığı anıları ortaya çıkınca, Sarıkız, Ayışığı’ndan sonra nur topu gibi bir darbe planı daha deşifre oldu..
Bu arada yeni açılan kuyulardan kemik kaynıyor..
Balbay’ın anıları, Özden Örnek’in anılarını aratmıyor..
Bu arada MİT’in Ergenekon şeması ile ilgili tartışmalar da giderek derinleşiyor..
Göründüğü kadarı ile Baykal’ın etrafındaki çember giderek daralıyor..
Sadece Baykal değil, generaller, işadamları, gazeteciler..
Zavallı Karamehmetler!
Ben yine aynı şeyleri söyleyeceğim: Media, Mafia, Sermaye, Siyaset, Bürokrasi ve STK’lar arasında karanlık ve kanlı bir ilişki var..
Birtakım büyük şirketler, sanıldığı gibi “Özel sektör” değil, “Örtülü KİT”. Yani “Derin devletin finans aracı”. Birtakım emekli paşalar onun için o şirketlere danışman olarak girdiler.
Bazı gazeteler sanıldığı gibi “hür” değil, malum güçlerin “Truva atı” idi..
Balbay’la dayanışma içindeki gazetecilerin yazdıklarına bakıyorum da, güleceği geliyor insanın.. Birileri şecaat arz edelim derken gerçek kimliklerini ortaya koyuyorlar sanki..
Durun, bekleyin daha neler göreceksiniz.. Daha Çölaşan belgeleri açıklanmadı. Bayan Paksüt’le ilgili tartışmalar da başlamadı daha. Tuncay Özkan’ın arşivlerine sıra gelmedi.
Şu kuyulara atılan cesetler işi bitsin, yeraltındaki gizli karargâh arşivlerindeki belgelere gelecek sıra..
Daha Demirel, Çevik Bir, Sezer..
Üniversitelerdeki uzantıları bir kenara bırakalım da, hele sıra yargıya gelsin bir, daha neler görecek, neler duyacaksınız..
Bu alemde kim kimdir belli değil..
Sağa lider olacak adam, gitti CHP’ye asker oldu!
Geçmişteki hazine arazisi yağmaları, batık bankalar, krediler, bazı (!) dış alımlar, düşük faizli, fon kaynaklı, kur garantili, uzun vadeli krediler, petrol kaçakçılığı daha neler neler..
Silah kaçakçılığından uyuşturuya kadar el atmadıkları iş yok gibi karanlık güçlerin. Bu kirli işlerin ucunun gelip bir yerde kaybolması size ilginç gelmiyor muydu?
Özden Örnek ve Balbay anıları ile bir darbe planı bütün açıklığı ile ortaya çıktı.
Konu sadece terör değil. Ya da mali yolsuzluklar da değil.. Maksat devleti ele geçirmek..
Sakın Özden ve Balbay, siyasi bir roman ya da senaryo yazmak için bu notları almış olmasınlar(!)..
Darbe için her şey hazır. Basın desteği için toplantılar yapılıyor. ADD işin içinde, STK’lar örgütlenecek. Halkın sokağa çekilmesi için planlar yapılıyor.
Birtakım Dekanlar ve Rektörlerin darbe için verdikleri destek Eruygur’u heyecanlandırıyor, umutlandırıyor..
Bir sendika, operasyonun finansmanı için hazır..
“Genç subaylar rahatsız” haberi bir komplo imiş.. İşçi Partisi zaten işin içinde.. Tuncay Özkan merkezin mediadaki gözü, kulağı..
Bakanlıkları, Müsteşarları bile belirlemişler.
Şimdi bir de başımıza darbecilerin Bakanları ve Müsteşarları listesi çıktı.. Başbakan kim olacaktı aceba?.. Kimlerdi onlar aceba?..
Bakanları değil de, Müsteşarları belirlemek zor olmuş.
Gelince işleri yoluna koyana kadar, 15 yıl gitmeyeceklermiş. Direniş olursa da kanlı bir şekilde bastıracaklarmış. AB filan takdıkları yok..
AK Parti’ye geçmeyi düşünen bir milletvekili paşamızdan izin istiyor. O da, “Cemsede bir yer de size hazırlarız” diyor.. Akıllı adam, AK Parti’ye geçmekten vazgeçmiş.
Kim o akıllı politikacı aceba!
Şunun şurasında 10 gün kaldı seçimlere.. Bekaroğlu’nun uyarısı hâlâ kulaklarımda.. Bakalım bu bilgilerden sonra ve seçimden önce kimler gözaltına alınacak.. Bu dosyalarda adı geçen Karadayı, Kıvrıkoğlu, Özden Örnek, Çevik Bir, Demirel? Yüksek Yargıdan, siyaset, iş ve media çevresinden kimler var sırada?
Bekaroğlu’nun açıklamasının kaynağını bilmiyoruz.. Tabii bu işin Başbakanla ilgisi var mı, yok mu, onu da. Normalde olmaması gerek. Böyle bir açıklamadaki maksadını da anlamadım.. Ergenekon davasındaki bir operasyonla AK Parti’nin seçimde şansını artıracak bir girişimde bulunması gibi bir yorum, zorlama bir yorum gibi geliyor bana..
Ek iddianamenin kabul edilmesinden sonra bazı gelişmeler bekleniyor zaten.. Ama bakarsınız bu seçimden sonraya da kalabilir.. Bu konunun esasen seçimlerle de doğrudan bir ilgisi yok..
Uluslararası Su Forumu sürerken böyle bir operasyon olur mu, onu da bilmiyorum, ama zaten Ergenekon davasına ara verilmiş olduğu için, bu arada, acil ve zorunlu olmadıkça bir operasyon düşünmüyorum.. Ama burası Türkiye, her an, her şey olabilir..
Bana kalırsa operasyon beklentisi, birileri için operasyondan daha cansıkıcı bir şey.. Operasyonla 10 kişi alınacaksa, yüz kişi tedirgin bir bekleyiş içinde. Onların tedirginlikleri de aslında kendilerini ele veriyor. Onun için bir süre beklemek bazı sıcak takipler için daha akıllıca bir yol olabilir..
Balbay öyle diyordu değil mi: En hakiki mürşid, Hurşit!
Ha! Sahi Cumhuriyet gazetesinin ortakları, bu olaylar, yaşananlar konusunda ne düşünüyorlar? Ortaklıklarını hâlâ sürdürmeye kararlılar mı? Ya da şirketin yönetiminde bir değişiklik düşünüyorlar mı?
Kim bilir belki de Cumhuriyet’e ETÖ örgütü ile olan ilişkisinden dolayı el konulur. Ve tabii bu karanlık ilişkileri perdelemek isteyen görünürdeki ortaklar da bu soruşturmaya dahil edilebilir..
Hele şu Danıştay davasının arkasındaki sır perdesi de bir aralansın..
Ergenekon davasının bundan sonrası daha öncesinden daha ilginç ve heyecan verici olacak..
Bu arada Sacid Kayasu, AİHM kararı ile savcılık görevine geri dönüyor ya, o da soruşturma evrakını kaldığı yerden sürdürmeye kararlı. İster misiniz Evren de sanık sandalyesine oturtulsun ve 12 Eylül dosyası yeniden açılsın.. Bu arada darbecileri koruyan Anayasanın geçici maddesi de kaldırılsın.. Evren de şimdiden kendine GATA’da bir yer ayarlasa hiç de fena olmayacak!
Küçük bir not daha: Güven Erkaya’ya hakkımı helal etmediğim gibi, bugün sanık sandalyesinde oturan Erkaya’nın arkadaşlarına da hakkımı helal etmiyorum.. Bakalım bunlar da dava açacaklar mı?
Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi