Merve Kavakçı İslam

Merve Kavakçı İslam

CHP ne yaptığını biliyor mu?

CHP ne yaptığını biliyor mu?

Okuyalım: “Arkadaşlar şöyle bir araya gelelim, ne oluyor, ne yapabiliriz, enerjimizi nasıl birleştirebiliriz, bir konuşalım dedim... Hepimiz farklı yerlerde aynı şeyleri düşünen insanlarız ama, gücümüzü birleştirmediğimiz için bir sonuç alamıyoruz... Öte yandan da bu iktidar yapacağı her şeyi yapıyor..”
Kimler olarak? Kemalistler olarak.
Kime karşı? AK Parti iktidarına karşı.
Yapacağı neyi yapıyor bu iktidar? AB yolunda adımları atıyor, vatandaşların hayat standardının yükseltilmesi için gerekli açılımları yapıyor. Başka? Hizmet. Halka hizmet. Hakk’a hizmet anlayışıyla.
Devam edelim: “Valla paşam bu dediğiniz zor... Kuruluşları, kişileri bizlerin bir araya getirmesiyle alınacak bir sonuç göremiyoruz biz... Bir de bu iş gazete anlamında yazarlardan çok gazete yönetimlerinin işi... Şimdi biz yazdık, şu gazetede şu kadar yazar, ötekinde bu kadar yazar... Köşelerinde yazarlar, ama sonuç alınabilmesi için gazetenin bir yayın anlayışı olarak buna sahip çıkması lazım. O zaman çoğalır bu iş... Geçmişte de böyle olmuştu... 28 Şubat döneminde mesela..”
Hah şöyle. Çıkarın baklayı ağzınızdan. 28 Şubat’ı da böyle tezgahlamıştınız değil mi? Masum vatandaşın bir bir örmüştünüz başlarına çorabınızı! Sun’i, yapay, gerçek dışı yani yalanla.
Balbay’ın günlüğünü okumaya devam: “Yav biz bu işi 28 Şubat’ta bitirecektik. Bunu o gün üç kişi planladık, Bir, Fevzi ben. Her şeyi hazırladık. Bakanlar kurulunu dahi. Müsteşarları bulmak zordu, onları da tamamladık. Karadayı bizi uyuttu. ‘Az sonra’ dedi, ‘Hemen’ dedi. ‘Hükümet devrilsin, ondan sonra’ dedi..”
Vah vah vah. Vay halimize vay. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmayı hedefleyen eli sopalı ordumuzun başındakilerden birinin konuşmasına bir bakın! Bunlar neymiş meğer? Bitmedi devam ediyor: “Artık gelip 10-15 yıl gitmeden işleri halletmek gerekiyor. Üstelik o ara AB de yoktu. Kopenhag olmamıştı. Şimdi her şey çok daha zor. Bugün durum çok kötü. Çok. Bir numara teslim olmuş durumda. Bunun lamı cimi yok. Onunla Recep arasında hat var. Hat var. Bunlar AB yasalarını tümüyle kendi çıkarları için uygulayacak. İşte imar yasası. Apartmanların altına mescit yapmanın yolunu açacak değişiklik planlıyorlar.”
Bakınız neler duyuyoruz: On-on beş yıl başımızda kalacaklarmış! Hiçbir yere gitmeden! Dikta rejimiyiz ya! Askeri vesayet altında Cumhuriyet’imizin kazanımlarının tadını çıkaracakmışız. Ama keşke eskisi gibi olsaymış, şimdi zormuş, çünkü AB varmış. Bir dakika beyler! Ne varmış? AB! AB’den şikayet eden sizler yıllarca AB şakşakçılığı yapmadınız mı!? Apartmanların altına mescit açacakmış AK Parti. Dinden bu denli korku niye beyler diye sorası geliyor insanın. Dinle bunca uğraşma niye? Hani faydası olsa içim yanmaz. Bugüne kadar dine karşı verilen mücadelede ne kadar yol kat ettiniz ki beyler diyesi geliyor insanın.
Devam: “AKP yükseliyor. Tek başına iktidara gelebilir. Bunlar Erbakan'dan daha beter. Erbakan'ı ararız. Laikliği sulandırmak isteyeceklerdir. Merkez sağdan bir kişi onlara geçecekti, sordular. ‘Cemsede size de yer ayıralım’ dedim... Öyle bir şey olursa AB, ma be dinlemeyiz. Ne AB'si yaaa..”
Ne AB’si!? Samimiyetiniz için bu kadar! Sizi olduğunuz yerde, Anadolu’dan üstün tuttuğu sürece AB’lisiniz, ya sonra? Anadolu iktidar olunca külahları değişmeye hazırsınız demek...“Ne AB’si yaa.” Erbakan’ı arar olmuşlar meğer. AKP ondan da betermiş. Neden? Birinciyi diskalifiye ettiniz, ikinciyi alt edemediğinizden mi! Birinciye yaptıklarınız kadar, ikinciye yapamadıklarınızın da müsebbibisiniz oysa. Akledebilseniz.
Balbay’ın günlüklerinden bir başka Eruygur direktifleri: “Yapılması gereken nedir? Şimdi darbe olmaz. 28 Şubat benzeri durum da zor. Artık tecrübe de kazandılar. Ama, yapılacak şu, korkutup yerlerinde tutmak, kendi hedefleri bakımından bir şey yapamayacakları bir yerde tutmak. Biz bunu yapmaya çalışacağız.”
Demokratik, sosyal, hukuk devletinde bir komutanın ürperten sözleri... Siyasetin tam göbeğinde, totaliter bir zihniyet. Üçüncü dünya ülkesi “gibilik.” Hem kel hem fodulluk. Ve bütün bunlara arka çıkan bir CHP. Oyunuzu vermeden bir daha düşünün ey halkım!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Kavakçı İslam Arşivi