Herkes puan saçtı..

Herkes puan saçtı..

Önce, Fenerbahçe Bursa’da son dakikalarda yediği gollerle 3 puan bıraktı.. Ardından, Trabzonspor Gaziantep virajında kaza yaptı.. Aynı günün akşamı da lig lideri Sivasspor’la, lig ikincisi Beşiktaş Sivas’ta kapıştılar.. 0yundan 1-1’lik beraberlik çıktı.. Ne şiş yandı ne kebap!.. Ancak iki takım da son derece hayati 2’şer puan kaybettiler..
Neticesi hakkında söz söyleyemeyeceğimiz bir tek “Avrupa yaralısı Galatasaray” kalıyor.. 0 da neden böyle, sizlerle paylaşayım.. Galatasaray-Eskişehirspor maçı oynanırken benim yazım gazetede baskıya girmiş oluyor!.. Yani; zamanlama meselesi.. Bir başka ifadeyle, tayming!..
Evet değerli dostlar; şayet büyük sürprizler yaşanmazsa Fenerbahçe havluyu attı.. Aragones, bu Fener’in iflahını kesti.. Zaten, Aziz Yıldırım da Bursalı yöneticilere yarı şaka yarı ciddi; “Bizi, siz değil, Aragones yendi” demiş!.. Bence de doğru söylemiş.. Ama bunu, Aragones’i getirip Fenerbahçe’nin başına dert etmeden düşünecekti Fener’in sayın başkanı ve sayın yöneticileri..
Aragones’in yaptığı bariz hataları, futbolla biraz ilgilenen pazardaki limon satıcısı bile yapmaz!..
Deniz gibi son haftaların en formda elemanını yedek beklet!.. Gürhan gibi bu sezon üst üste iki maç oynamamış futbolcuyu oyuna sür!..
Böylesine kritik maçta Semih gibi elemanı oyundan çıkar!..
Daha hangilerini sayayım..
Maçın yorumuna bile girmeye gerek yok.. Bursaspor’u tebrik ediyorum.. Maça son ana kadar asıldılar..
Ya, hakem Özkahya?.. Zayıfın zayıfı!.. Bunların torpilleri kim, merak ediyorum.. Bu hakem gibi var birkaç tane daha!.. Çocuk sayılabilecek yaşta böyle üst düzey lig maçlarında düdük çalabilecek kıvama kimler getiriyor bunları?.. Bu hakemlerin tecrübeleri ne ki?.. Özkahya’nın verdiği penaltının penaltıyla alakası yok!.. Türk futbolunun yeni yetmelerinden Sercan, resmen kendisini attı.. Fakat, aferin Sercan’a!.. Şimdiden uyanık yetişiyor!.. Bu yaşta böyle, bir de tecrübelendiğini düşünün, neler yapmaz!.. Ancak, gelin görün, Fenerli futbolcular maçtan o kadar kopmuşlar ki, Lugano’nun dışında o pozisyona itiraz bile etmiyorlar!..
Son olarak Fener yöneticilerine şunları söyleyebilirim..
Hazır Milli maç münasebetiyle Aragones İspanya’ya gitmişken, bir zahmet dönüş biletini göndermeyin!.. Paraymış pulmuş, tazminatmış, geçin bunları.. 0nlar bir vesileyle halledilir.. Önünüzdeki haftalarda daha da madara olmamak için bu heyecansız, bu aksi suratlı İspanyolla takımın ilişkisini kesin!..
Geçen sezon Galatasaray’ın durumunu hatırlayın.. Cevat Hoca’nın son haftalarda Galatasaray’a verdiği hızı, ivmeyi, aklınıza getirin..
Fenerbahçe takımı hocasız oynasa daha da başarılı neticeler alır.. Buna futbolcularının kalitesi yeter.. Haydi, denemesi bedava!..
¥
Sivasspor, Beşiktaş’ı yenemedi.. 6 puanlık bir müsabakaydı.. Yenseydi arayı açacaktı.. Şimdi ise yine 1 puan arayla lider..
Kolay değil tabii.. İki takım açısından da zor maçtı.. Sivas’ın, özellikle Musa’nın atamadığı pozisyonlara yanması lazım.. 0nlardan birinin gol olması gerekirdi..
Sivas’ın en iyi elemanı Brezilyalı Bilica.. Tek başına takım gibi.. Defansta kuş uçurtmadı.. Sedat ve Murat Sözkesen de Bilica’ya uyunca, Beşiktaş, hücumda Sivas’ı pek ısıramadı.. Meselâ, Bobo ve Holosko sahada gözükmediler.. Buna mukabil Beşiktaş defansı da Mehmet Yıldız’ı iyi marke etti.. Tello’nun ve Tum’un attığı goller, hazırlanış ve atılış olarak üst düzey gollerdi..
Peki, “Maçın yıldızı kimdi?” diye sorarsanız, size tek kelimeyle Yusuf’tu derim!.. Bu ağır tempolu maçı ilerlemiş yaşına rağmen götürmesini bildi.. Mühendis inceliğinde zarif paslar attı.. Tello’nun atığı golde “adrese özel” servisine inanın ki bayıldım!..
Yusuf’u tebrik ediyorum..
¥
Trabzonspor adeta eriyor..
İçeride, dışarıda, kaybetmeye devam ediyor..
Bu defa Gaziantepspor önünde kaybettiler.. Başka bir deyişle, Hakan Bayraktar’ı ve Barbosa Tabata’yı durduramayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu..
Yine de belli olmaz.. 3 puanlı sistemde liderle arasındaki fark 4..
Üstelik de daha 9 hafta var..
Ancak, takımın verdiği fotoğraf bozuk.. Evinde oynayacağı maçlarda bile ne yapacağı belli değil.. Her an yeni bir mağlubiyet gelebilir.. Özellikle Song’un formsuz oluşu defansı allak bullak ediyor..
Ya Gaziantep?.. Aslan gibi mücadele ettiler.. Gaziantepspor’un, maçı bileğinin hakkıyla aldığını söyleyebiliriz..
¥
NOT: 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafirleri gazetemiz Vakit’in Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu ve Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak..
Yerel seçimlerin konuşulacağı program saat 17.05-18.30 arasında..
www.lalegulfm. com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi