Takmış kafaya.. Basıyor gaza...

Takmış kafaya.. Basıyor gaza...

Sivasspor şampiyonluğa inanmış!.. Sivaslı futbolsever takımlarının mutlu sona ulaşacağından emin!.. Ve iş bu hengâmede gidiyor.. Doğrusu merak ediyorum, bitimine 8 hafta kalan ligde, finiş nasıl olacak?..
Evet değerli okuyucularım, son haftaların başarılı takımı Denizli de Sivasspor’a dayanamadı.. Hem de kendi evinde 2-0’la tuş oldu Sivasspor’a!..
Önce Sedat, ardından Tum!..
Denizli bu gollerle oldu bum!..
Sivas takımı gerçekten enteresan bir ekip!.. Hocası cezası sebebiyle tribünde oturuyor ama takım tıkır tıkır işliyor.. 3 büyükler gibi kadro zengini olmadığı halde sistem çalışıyor.. 200 bin euro’luk yabancılarla 10 milyon euro’luk yabancısı olan takımlara kafa tutuyor.. Bırakın kafa tutmayı puan farkı yapmış gidiyor.. Bakalım işin sonu nereye varacak?. Denizlispor gibi çok koşan bir takımdan 2-0’lık galibiyeti koparmak kolay iş mi?.. Sıkmadı Sivasspor!.. Tribündeki Denizlili taraftarlar bile sıkılmadılar.. Sanki kendi takımları galip gelmişçesine alkışladılar Anadolu yıldızı Sivasspor’u..
Biz de tebrik ediyoruz.. Sivas takımını.. Tüm Sivaslıları..
¥
Gözbebeğimiz polisimiz.. Türkiyemizin olmazsa olmaz kurumlarının başında gelen güzide teşkilatımız..
Evet, polisimiz kuruluşunun 164. yılını idrak ediyor.. 3-10 Nisan tarihi arasında da “kutlama etkinlikleri” yapıyor.. Biz de polis teşkilatımıza sağlık, afiyet ve huzur dolu daha nice yıllar diliyoruz..
Zira; polisin, aziz milletimiz için nasıl fedakârca mücadele verdiğini biliyoruz ve takip ediyoruz..
Ancak, gelin görün ki, Beşiktaş seyircisi olduğunu iddia eden ve maalesef medyanın önemli bir kısmından da destek gören bir grup, kendisini halkına adamış, milleti için ölmeyi göze almış olan kahraman polisimize hakaret ediyor.. Yetmiyor, şişe atıyor, küfür ediyor, hatta saldırıyor.. Bu da yeterli olmuyor, tribünlerde emniyet güçlerimiz hakkında ağza alınmayacak sloganlar atılıyor..
Ve bu küfürcü insanlar, kendilerini “Çarşı Grubu” olarak isimlendiriyorlar.. Bunlar her müsabaka esnasında, sporun özüne uymayan, ana teması küfür-kafir olan gûya sosyal içerikli mesajlar(!) veriyorlar.. İşin tuhafı, spor medyasının içinde olan bir kısım “lay lay lomcu” bunları masum göstermek için olmadık hokkabazlıklara imza atıyorlar.. Son olarak, Kayserispor maçından önce, Çarşı isimli bu grup meşale yürüyüşü düzenliyor.. Ama bu yürüyüş adeta meydan muharabesine dönüyor.. Yürüyüşe müdahale eden polisler tartaklanıyor... Bazı sarhoş seyircilerin attıkları bira şişeleri havada uçuşuyor.. Ve polis de gerekeni yapıyor.. Artık gereği yapıldığında ölçü kaçıyor mu, kaçmıyor mu bilemiyorum!.. Ama bildiğim bir şey varsa; olayların müsebbibi Çarşı Gurubu..
Geçmiş yazılarımızda da yazdık..
Bu nasıl bir taraftarlık anlayışı Allah aşkına?.. Nerede Beşiktaş yöneticileri?.. Nerede cennetmekân Sultan Abdülhamid Han’ın kurdurduğu kulüp olan Beşiktaş’ın şanlı mazisi?..
Beşiktaşlılık bu guruba mı kalmış?..
Polisimiz, bu fanatik kişiler yüzünden kuruluşunun 164. yılında bakın nelerle uğraşıyor.. İnsanın en çok ağırına giden şey ise polisin tribünlerden hiç de hak etmediği halde küfür yemesi..
Birileri, Allah rızası için kalksın ve grup mu, örgüt mü olduğu belli olmayan bu kişilere haddini bildirsin!..
Yoksa, millet bu küfürbaz gruba kinleniyor!.. İlgililerin haberi olsun..
Maç için de iki kelime edecek olursak; 55 dakika 10 kişi oynayan Kayserispor.. Buna mukabil Kayserispor kalesine çabuk inen ve çok gol kaçıran bir Beşiktaş!..
Serdar Özkan’ın şahane çalımı neticesinde Yusuf’un ustaca vuruşundan gelen gol.. 10 kişi kalmasına rağmen pes etmeyen bir Kayseri takımı.. Kolay gol pozisyonuna giren Cangele’nin son vuruşlardaki beceriksizliği.. Ve maçtaki 1-0’lık kısır sonuç..
Ve de bu neticeyle Beşiktaş’ın lider Sivas’ı takibi..
Beşiktaş-Kayserispor maçından bende kalan izlenimler bunlar..
¥
TEBRİK: Geçen hafta işadamı Ali Yaşar Çepni’nin Ümraniye-Yukarı Dudullu’da halkımızın damak tadına sunduğu bir restoranın açılışına katıldım.. Lütfü Saruhan, Sadık Saruhan ve Necati Saruhan kardeşlerle birlikte.. Ayrıca; MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan’ın ve Musa Sucu’nun da iştirakleriyle..
Restoranın adı “Osmanlı Kuşhane Mutfağı”.. Aşçılar, Bolu-Mengen’den.. Ali Yaşar Çepni, 0smanlı mutfağına meraklı olanlar için önemli bir eser vermiş..
Hem de kriz yüzünden bazı ocakların söndüğü bu günlerde..
Tebrik ediyorum Yaşar Çepni’yi..
Böyle işletmelerin devamını diliyorum..
¥
NOT: 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafiri, Türkiye Gazetesi Yazarı ve Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Resul İzmirli..
Resul İzmirli’yle hayatın renklerini konuşacağız..
Saat: 17.05-18.30 www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi