Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ah Rasmussen!

Ah Rasmussen!

Rasmussen’in özür dileyip dilemediği tartışılıyor...
Özür dilesin ya da dilemesin; bu onun bileceği bir iş. Ama herkes şunu bilmeli ki; bundan sonra birileri bir şey yaparsa, o yaptığı şeyin hesabı bir gün kendine sorulur. Bunu hesaba katması, kariyer planlaması yaparken buna göre yapması gerekir.. Yani kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz.. Özellikle İslâm ve Müslümanlar konusunda birileri bir şey yaparken ve söylerken daha dikkatli olmalı.. Öyle irtica, terör lafları bitmeli. Bu bizimkilere de duyurulur..
Biz Müslümanız, bir gün gelecek, ilahi adalet önünde herkes hesap verecek..
O zaman bu hesaplar görülür.
Bizim de başkaları, ötekilerle ilgili bir şey yapar ve söylerken dikkatli olmamız gerekiyor..
Birileri bir şey yapar ve söylerken, başkalarının bundan ne anlayacağını hesaba katmaları gerekiyor.. Bu bir yerde bir “bilişim” sorunudur..
Ama bizde bir söz var: Yanlışın neresinden dönülürse kârdır.
Obama’nın seçimi, Amerika’nın siyah ırka özürüdür aslında..
Eğer sözünde durmazsan, bundan sonra senin sözüne ne kadar güvenebileceğimize ilişkin bir örnek olur..
Obama, Amerikan tarihindeki doğrular ve yanlışları birlikte telaffuz etti.. Böyle yaparak küçülmedi, kendini ve ülkesini yüceltti aslında..
Bu süreçte Rasmussen, Olli Rehn, Merkel ve Sarkozy kaybetti.
Haftanın kazananları Gül, Erdoğan ve Obama idi..
Rasmussen gereksiz yere kendi saygınlığına, ülkesine, NATO’ya zarar verdiğinin farkında mı acaba!..
Obama daha iyi idi. Meclis’teki konuşması da dikkatli, ölçülü ve dengeli..
Ermeni konusuna bakışında değişiklik olmadığını söylese de, Türkiye’nin bu konuda tavrına odaklandığını söylemesi önemli..
Aslında Obama bu konuda hiç de rahat biri olmasa gerek. O bir zenci. Amerika’nın kuruluşunda Kızılderililerin başına gelenleri herkes biliyor. Soğuk savaş dönemini, vahşi kapitalizmin insanlığa neye mâl olduğunu da.
Obama’nın Ermeni meselesini konuşurken, daha yakın bir zamanda Irak, İran ve Afganistan’da yaşananları hatırlaması gerek. Guantanamo, Irak’ta yaşananlar.. İsrail yönetimine verilen sınırsız desteğin Filistin’de neye mâl olduğu da ortada..
Ermeni meselesinde asıl sorun “soy sürüm.” Bunun bir örneğini de Filistin’de yaşadık..
Ermeni halkının yaşadığı acıları bir kenara not edelim. Peki, Amerika, İngiltere, Fransa ve Rusya’nın Ermeniler üzerindeki sinsi planlar sonucu yaşanan acılardan, “kaç kaç” yıllarından Obama’nın haberi var mı?
Obama, Ermeni sorunu ile ilgili hesap soran taraf değil, hesap veren taraf olması gerekir aslında...
Dürüst olmak gerek. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana, zalimlere karşı durmamız gerek.
Osmanlı’yı suçlarken insaflı olmak gerek. Osmanlı’da bir darbe yönetimi işbaşında idi. İttihat Terakki’nin bir tasarrufu bu.
Saddam’ın yaptıklarından Irak halkını, Kenan Evren’in yaptıklarından Türk halkını sorumlu tutabilir misiniz? Aksine o halk da bu diktatörlerin kurbanı değil mi?
Ermeni meselesi Müslümanların, Türklerin ya da Osmanlı’nın sorumlu olduğu bir iş değil. Bu iş, yine batılıların desteklediği Masonik, siyonist bir darbeci kadronun işi. Osmanlı bu komplonun kurbanı. Tıpkı Ermenileri gibi.. Ermeniler de Osmanlı’yı yıkma planının bir parçası olarak kullanıldı..
Obama, Ermeni meselesine bakarken Filistin ve Irak örneğini de aklında çıkartmamalı...
Ben Ermenilerin acısını görmezden gelenlerden değilim. Bir sürgün var.
Ama sürgün daha sonra Dersim yasası ile Alevilere, Kürtlere de uygulandı.
Aslında ruhban okulu emselesi bizim değil, ulusalcı, Kemalistlerin, Ergenekoncuların sorunu.. Asıl dertleri tevhidi tedrisat ve YÖK. Rumlara sağlanacak bir hakkın Müslümanlara da sağlanması endişesi.. Onun için Müslüman çevreleri de kışkırtarak bu işi sorun haline getirmeye çalışıyorlar.. Ekümeniklik tartışması da bu tartışmanın bir başka parçası. Aslında böyle yaparken, Doğu Romayı, Ruhani kilise olan Katoliklik ve Protastanlık karşısındaki Ortadoksluğu batının kucağına itiyorlar.. Kirli bir oyun bu!
Mesela bir şekilde Anadolu’da yaşayan Süryani, Keldani Arami, Asuriler, Sabiiler, Mecusiler ve Yezidiler de bu topraklardan çıkartılmadı mı? Bunlar bu toprağın bir zenginliği idi aslında.. Rumlar da öyle.. Bütün bunların sorumlusu İttihatçılar değil mi idi?
Obama konuştu gitti. Şimdi icraata bakmamız gerek..
Selam ve dua ile..


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi