Kolbastıyı Sivas yaptı..

Kolbastıyı Sivas yaptı..

Lider Sivasspor son sürat gidiyor.. Bu defa da müthiş bir müsabakadan kazasız ayrıldı.. Sahasında Tabzonspor’la 6 puanlık maçı kazanmasını bildi.. Hem de 3-0 gibi açık skorla..
Hafta içi Fenerbahçe karşısında izlediğim Sivas’la, Trabzonspor önündeki Sivasspor arasında çok fark gördüm.. Kupa maçındaki Sivasspor, Kadıköy’deki ilk maçın da skor avantajının altında sanki ezilmiş gibiydi.. Ve Fenerbahçe karşısında goller kaçırmasına rağmen başarılı olamayıp kupadan elendi..
Ancak, Trabzonspor önünde izlediğim Sivasspor, ne yaptıklarını bilen, müsabakayı mutlaka kazanmayı kafalarına koymuş futbolculara sahip bir görünüm içerisindeydi..
Atılan gollerin 3’ü de tesadüfi goller değildi.. Hazırlanışı ve atılışı itibariyle çalışılmış ve emek harcanmış gollerdi..
Sezer’i, Abdurrahman’ı, Bilica’yı, Musa’yı, Hayrettin’i ve İbrahim’i beğendim.. Aslında, Sivasspor’da görevini yapmayan futbolcu yoktu ama belirttiğim futbolcular üst düzey performans koydular ortaya!..
Bülent Uygun, futbolcularıyla adeta bütünleşmiş!..
Hoca mı, arkadaş mı belli değil..
Bir Bülent Hocaya bakıyorum, bir de Fener’in hocası Aragones’e!.. Davranış ve futbolculara motivasyon sağlamak açısından Bülent gerçekten on numara.. Futbolcularını en azından bir şeylere inandırmış.. Sivasspor’a gelmeden önce takımlarında vasatı bile zor yakalayan futbolcuları almış hamur yapmış ve şu an gördüğünüz lig lideri Sivasspor çıkmış meydana..
Mesela; İbrahim Dağaşan!.. Bursaspor’da sıradan bir futbolcuydu, şimdi Sivasspor’un virtüözü..
Musa, Sakaryaspor’da orta şekerli bir futbolcuyken Sivas’a geldi ve zor maçların kilidini açan isim oldu..
Brezilyalı Bilica, Romanya’ın vasat takımlarından Sivas’a geldi, fakat bırakın Sivas’ı, Türkiye’de forma giyen en önemli defans elemanlarının önüne geçti.. Bilica’nın maliyeti Güiza’nın, Delgado’nun, Lincoln’ün aldığı paranın yanında komedi.. 500 bin dolar..
Bir misal daha.. Yannick Kamanan..
Bu futbolcu da bildiğiniz gibi devre arasında İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımından transfer edildi Sivasspor’a!..
0nun da maliyeti çok yüksek (!).. 350 bin Euro..
Bu futbolcuları bulup çıkartan ve takıma monte eden Başkan Mecnun 0dyakmaz yönetimini ve başta Bülent Uygun olmak üzere teknik heyetin diğer fertlerini gönülden alkışlamak gerekir, diye düşünüyorum.. Sivas’ın bu başarılı yönetimi demek ki, futbolu, “İstanbul dükalığı” olarak adlandırılan kulüplerden ve o kulüplerin yöneticilerinden daha iyi biliyorlarmış..
Gelelim Trabzonspor’a..
Trabzon takımı Sivas önünde neden böyle teslim oldu?.
Trabzonspor da mücadele etti aslında.. Lakin; Trabzon, gördüğüm kadarıyla bu maçı kazanabileceğine inanmıyordu.. Bir ürkeklik vardı Trabzonlu futbolcularda!.. 0lay bana göre tamamen duygusal.. Yoksa, Trabzonspor’un mücadele azmi olsun, futbolcularının kalitesi olsun, Sivas’tan aşağı değil..
0 sahadan puan çıkartacaklarına ihtimal vermiyorlardı..
İnanmamışlardı sanki.. Durum böyle olunca da fark geldi..
Trabzon’un bundan sonraki şansı, ligi üst sıralarda bitirmek olmalıdır..
Şampiyonluk ise aynen Fenerbahçe gibi, bir başka bahara!..
¥
TEBRİK: Mimar Veysel Turan.. İstanbul-Fatihli.. Aslen, Rize-Derepazarlı.. Benim de kadim dostlarımdan.. Veysel kardeşim, oğlu Günhan Turan’ı Nazlı Çetin Hanımefendi’yle evlendirmenin mutluluğunu yaşıyor.. Turan ailesini ve genç evlileri tebrik ediyor, ömür boyu mutluluklar diliyorum..
¥
TEBRİK: Fatih-Malta esnaflarından Yücel Özkarataşlıoğlu kardeşim de İstanbulumuzun güzide İmam Hatiplerinden olan oğlu Ahmet’in mürüvvetini gören babalardan!.. Dünya evine giren Ahmet Özkarataşlıoğlu ve Sümeyya Nergis çiftini tebrik ediyorum ve mutluluklarının bir ömür boyu sürmesini Hakim-i Mutlak olan Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyorum..
¥
NOT: 88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “Hayatın İçinden” programının bugünkü misafiri ülkemizin önde gelen göz mütehassıslarından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Özertürk.. Saat:17.05-18.30.. www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi