Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Haydaaa!

Haydaaa!

Bir bu eksikti, başı açık bir bayan, kalkmış YöK'ü mahkemeye vermeye hazırlanıyor..
Niçin mi?
Başörtülüleri okula almadıkları için.
Sebebine gelince. “O kadar vergi ödedik, bu kadar öğrenci son sınıfa geldi okuldan atıldı. En büyük kıyım Tıp Fakültesinde yaşandı, sonuçta doktor açığı oluştu, hastalar kuyrukta bekliyor” diye.
İyi mi?
Yani, “benim verdiğim vergilerle bu memleketin çocukları okutulacaktı, bırakın okutmayı, okuyanı okuldan atıp, paramı çöpe attınız, bunun sonucu doktor açığı oluştu.”
Dahası var. “ülke gündemi gerildi, eğitim kurumlarında ideolojik baskı ve ön yargılarla insanlar sindirildi, bilimsel özgürlük ortadan kaldırıldı..”
Bu fikri ortaya atan hanım da sağcı değil, solcu.
Başörtüsünü savunmak solculara kaldı..
Baksanıza Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin de “başörtüsüne özgürlük” istiyor.
Tek o mu, Ergün Babahan'dan, Gülay Göktürk'ten, Ahmet-Mehmet Altan'a, Şanar Yurdatapan'a kadar birçok isim.
Sibel Can da “kızlarımız okumak için artık başka ülkelere gitmesin” demiş. öyle ya dünyaya rezil oluyoruz. Güya bunlar çağdaş, güya inkılabçı..
Müslümanlar, düşünebiliyor musunuz dinlerini Hıristiyan bir ülkede daha özgür yaşayabiliyorlar..
Amerika'da Avrupa'da değil, Rusya'da bile yok Türkiye'de olan. İsrail bile Filistinlilerin başörtüsü ile uğraşmıyor..
Sanat dünyası yasağa tepkili: Saçmalık bitsin!
ünlü modacı Barbaros Şansal, “Başörtülü bir öğrencinin üniversite kapısında inancından dolayı bekletilmesi beni kahrediyor” diyor. öte yandan Cemil İpekçi bile bu saçmalığa isyan ediyor.. Hülya Koçyiğit bu işe tepkili, Müjde Ar, Anıtkabir eylemlerine karşı: "Dakika başı; Atam sana şikâyete geldik!" diyor.. Manken ve oyuncu Aysun Kayacı da öyle. Balerin, sinema sanatçısı Lale Mansur: “Bir an önce türbanın üniversiteye girişi kabul edilmeli ki, Türkiye gerçek meseleleriyle ilgilenme fırsatı bulsun” diyor..
Ha bu arada bir yandan İngilizler Londra'da yeni yapılan bir camide gündüz vakti “3 vakit ezan” okunmasına bile karşı belediye meclisine baskılarını artırırken, İngiltere'de bir grup Yahudi aydın ve sanatçı Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması için kampanya başlatmış..
Dünya bir garib oldu.. "Bağımsız Yahudi Sesi" adlı grubun başlattığı kampanyaya imza atanlar arasında tarihçi Eric Hobsbawm, aktör Stephen Fry gibi ünlü isimler de yer alıyor. Bu grubun The Times gazetesine verdiği paralı ilanda İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargonun bir an önce kaldırılması ve uluslararası hukuka uyması yönünde çağrı yapılmış.
Tabii bu arada Mısır Gazze kapısını yeniden kapattı..
Hani yakında Avrupa'daki Hıristiyanlar, ateistler, Hindistan'da Budistler “Türkiye'deki başörtülü kızlara özgürlük” diye kampanya başlatırlarsa şaşırmayın. Olur mu olur! Hani küçük bir lobi ile bu işi başarabiliriz. Fransa'da rahibeler yürüyüş yapıyorlar mesela.
Rahibeleri bu işe ikna etmek, mesela Celal Şengör'ü ya da Mesut Parlak’ı bizim kimi emekli yargıçları ikna etmekten, CHP'li kimilerini ikna etmekten zor olmasa gerek..
CHP'liler bir alem.. CHP'yi sallamak için kolları sıvayınca kendileri sallandı ve İzmir gibi CHP'nin kalesi bir bölgede CHP dökülmeye başladı.. Seçimlerde başörtülü kadınları afişe çıkaran CHP, şimdi başka vadilerde başka şarkılar söylüyor..
Hani yakında bu faşistler, kendi çocuklarına, akrabalarına, gelinlerine, damatlarına, torunlarına bile bu işi anlatamayacaklar.. Onların çocukları anne babaları ile gurur duyamayacaklar..
8 Şubat'ta saat 12.00'de Ankara'da Abdi İpekçi parkında her hafta yapılan başörtüsü buluşmasının 105'incisi gerçekleştirilecek. Bunun anlamı, 3. yıl buluşması olacak olmalı.. Daha yoğun bir katılım bekleniyor ve tabii bu buluşmalar İzmit, Sakarya, Van ve Akyazı'da da her hafta aynı şekilde devam ediyor..
Başörtüsü buluşması, gelinen noktada genel anlamda bir özgürlük talebi ve bu yönde toplumsal bir dayanışmaya dönüşmüş durumda..
Sözde rejim savunucuları rejimi savunma adına, devletin, varlık ve meşruiyet temellerini, temel hak ve hürriyetleri dinamitleyen bir yaklaşım içindeler. Bunu yaparken, siyasi rejimin asıl amacının, rejimi korumak ve kollamak adına dinamitlemeye çalıştıkları değerler olduğunu unutuyorlar sanki..
Selâm ve dua ile.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi